Årets største fest

Det er klart for årets St. Patricksfeiring i Irland. Det som tidligere var en dags fest og løye, er utvidet til en uke med musikk, fyrverkeri og dans.

Publisert
Sist oppdatert

Årets største festSelve St. Patrick's Day er førstkommende mandag, den 17. mars. Men allerede tirsdag 11. gikk startskuddet for årets feiring i irenes hovedstad, Dublin.

Skroll ned for å lese resten av artikkelen.

Årets største festIrenes store nasjonalfest

St. Patrick's Day er irenes store nasjonale festdag. Feiringen er til ære for St. Patrick, som ifølge sagnet brakte kristendommen til Irland og jaget hedendommen ut av landet.

Dagen feires over hele Irland, og av irer ellers i verden, men den største feiringen finner du selvsagt i irenes hovedstad, Dublin. Her er det fest syv dager til ende, fra 11. til 17. mars. St. Patrick's festivalen ble innstiftet i 1995, og har økt i antall dager og omfang siden. I fjor festet dublinerne i fire dager; i år strekker festivalen seg over en hel uke.

Dublin

Det er nok av arrangementer å sjekke ut i Dublin under festivaluka. Hver dag er det konserter, teater, poesilesing eller andre opptredener over hele byen. Her er tivoli, marked, utstillinger, familiekarneval og ikke minst: Det årlige, populære og gedigne fyrverkeriet som blåses av lørdag 15. mars.

Festivalens høydepunkt er St. Patrick's Festival Parade, som går på den egentlige dagen; 17. mars. I halvannen time denne dagen kan du la deg underholde av fargerike deltakere, marsjerende band, teatertropper, pomp og prakt. I fjor bivånet en halv million mennesker paraden bestående av 1.970 deltakere, og i år kan du vente deg enda mer underholdning: Deltakerantallet i paraden er økt til 3.500 personer. Du kan bivåne paraden fra gaten eller fra tribuneplasser tilgjengelig for 55 euro.

Også i Oslo

Dagen markeres også andre steder i verden, inkludert i Oslo. Her blir det parade fra Jernbanetorget til Rådhusplassen lørdag 15. mars. Paradeavgang er kl. 12 lørdag, og det blir utlodding av en Dublin-helg for to blant deltakerne i paraden, samt premiering av best kledde barn.

 • Se bildene fra St. Patricksfeiringen i Dublin

 • Ut å reise?

  Vi har hjelpemidlene som gjør reiseplanleggingen lettere:

 • Billige reiser: Let opp de billigste charterreisene med vår restplassliste. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon, les mer om dette her.
 • Lesernes reisetips og meninger: Les drøye 700 artikler og nesten 10.000 vurderinger av reisemål verden rundt – og skriv inn dine tips og reiseskildringer.
 • Skitips: Sjekk Skiguiden for beste norske skisted. Finn det beste anlegget for ditt behov, vurdert av leserne selv.
 • Vrien valuta? La valutakalkulatoren gjøre de vriene regnestykkene for deg.
 • Når er skoleferien? Sjekk når barna har ferie, eller hvilke perioder du uten barn bør ligge unna for å unngå pristoppene.

 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer