Årets største fest

Det er klart for årets St. Patricksfeiring i Irland. Det som tidligere var en dags fest og løye, er utvidet til en uke med musikk, fyrverkeri og dans.

Publisert
Sist oppdatert

Årets største festSelve St. Patrick's Day er førstkommende mandag, den 17. mars. Men allerede tirsdag 11. gikk startskuddet for årets feiring i irenes hovedstad, Dublin.

Skroll ned for å lese resten av artikkelen.

Irenes store nasjonalfest

St. Patrick's Day er irenes store nasjonale festdag. Feiringen er til ære for St. Patrick, som ifølge sagnet brakte kristendommen til Irland og jaget hedendommen ut av landet.

Dagen feires over hele Irland, og av irer ellers i verden, men den største feiringen finner du selvsagt i irenes hovedstad, Dublin. Her er det fest syv dager til ende, fra 11. til 17. mars. St. Patrick's festivalen ble innstiftet i 1995, og har økt i antall dager og omfang siden. I fjor festet dublinerne i fire dager; i år strekker festivalen seg over en hel uke.

Dublin

Det er nok av arrangementer å sjekke ut i Dublin under festivaluka. Hver dag er det konserter, teater, poesilesing eller andre opptredener over hele byen. Her er tivoli, marked, utstillinger, familiekarneval og ikke minst: Det årlige, populære og gedigne fyrverkeriet som blåses av lørdag 15. mars.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer