Arkitekturhøydepunkter i Rotterdam

Publisert
Sist oppdatert

Erasmusbroen Ferdig i 1996 og en av byens fremste kjennemerker. Arkitektene Ben van Berkel og Freek Loos har signert broen som har vært kulisse i flere filmer.

KPN Telecoms hovedkontorTegnet av Renzo Piano, og umulig å ikke legge merke til på grunn av at den hengende fasaden brukes som et gigantisk billboard av lyseffekter. Like ved Erasmusbroen.

SchouwburgpleinTorg med svære røde lysmaster som besøkende kan programmere til å bevege seg opp og ned. Torget ligger mellom Schouwburg byteater, De Dolen konsert- og kongressenter og megakinoen Pathé.

BeurstraverseHandlegrøften på folkemunne. Handlegaten fra 86/96 er nedsenket i bakken, og med passasje under veien der busser, trikker og biler kjører. Like ved kan du se Beurs, den gamle børsen, som var det første bygget som ble restaurert etter krigen. Her ligger også byens World Trade Centre, en nitti meter høy, grønn glassbygning, fra 1986.

HovedbiblioteketFra 1983 kalles Rotterdams Pompidou, men kan ikke sies å være i samme skala. Biblioteket ligger like ved kubehusene.

Blaak StationTogstasjonen med kallenavnet "den syngende tekjel" på grunn av de buede metallbjelkene som kan ligne et gigantisk kjelehåndtak. Om neonrørene lyser i blått er ankommende tog på vei mot elven. Lyser de i gult går det mot bysentrum. Fra 1993 av Reijnders.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.