Asfaltcowboy eller kugutt?

Hvilken av Norges byer kalles Ørnebyen, hvor holder nissene til, og hvilken by er verdens nordligste festningsby?

Publisert
Sist oppdatert

Hvor godt kjenner du norske byer i tall, kultur og historie? Nå har du muligheten til å sette dine by-kunnskapet til test.

Endringer i kommuneloven på begynnelsen av 1990-tallet førte nærmest til frislipp av bystatusen. Etter en del protester, ble regelverket strammet noe inn, og siden 1997 er det satt krav til hvor mange innbyggere kommunen må ha for å få bystatus, samt at kommunen må ha et bymessig tettsted med handels- og servicefunksjoner og konsentrert bebyggelse.

I dag har vi et knapt hundretalls byer i Norge, men kun en håndfull har et innbyggertall på over 100.000.

Test deg selv i …

SydendrinkerGeografiCharterkunnskaperInternasjonal matMeteorologi

Ut på tur?

Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise:Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer