Asia frykter terrorvarsler

Ikke så mye på grunn av terrorfaren, som på grunn av at turistene skremmes bort fra regionen. USA vil imidlertid ikke trekke sine advarsler.

Publisert
Sist oppdatert
Bombeterror har skremt turistene fra å besøke mange tidligere turiststorheter i Asia. Nå frykter asiatiske ledere for konsekvensene av turistenes fravær. Foto: Kirsti van Hoegee Foto: Kirsti van Hoegee
Bombeterror har skremt turistene fra å besøke mange tidligere turiststorheter i Asia. Nå frykter asiatiske ledere for konsekvensene av turistenes fravær. Foto: Kirsti van Hoegee Foto: Kirsti van Hoegee Vis mer


Lederne av landene i Sørøst-Asia frykter konsekvensene av vestlige lands advarsler mot reiser i regionen. Ti land som danner sammenslutningen ASEAN (The Association of South East Asian Nations), holder toppmøte i Kambodsja i disse dager, og ber ved oppstart om at verdens nasjoner må trappe ned og nyansere sine terroradvarsler overfor reisende i området.

Overdrevne advarsler

De asiatiske lederne mener advarslene er overdrevne, og frykter virkningene av fall i turistinntektene. De advarer blant annet om at de vestlige landenes advarsler i verste fall vil nøre opp om terroristenes oppslutning. Aller mest kritikk rettes mot de australske myndighetenes nye reiseråd. Australia er det av de vestlige landene som har gått ut med de kraftigste reiseadvarslene etter bombene på Bali.

 • Mer om reiseadvarsler - hvor advares du mot å reise nå?
 • Myndigheter har ansvar for egne innbyggere

  Representanter for amerikanske myndigheter sier imidlertid til Channelnews Asia, at selv om de forstår de asiatiske landenes bekymringer for økonomien, så må amerikanske myndigheter først og fremst ta et ansvar overfor egne innbyggeres sikkerhet, uansett om de er hjemme eller på reise. Amerikanske myndigheter vil imidlertid øke innsatsen i samarbeidet med landene for å hindre nye terroristangrep.

 • Visum før reisen - hvordan er kravene dit du skal dra?
 • Disse landene er medlemmer i ASEAN:
  Brunei, Kambodsja, Indonesia, Laos, Malaysia, Myanmar (Burma), Filippinene, Singapore, Thailand og Vietnam.

  Ut på tur?


  Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise:

 • Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler.
 • Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted.
 • Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke, eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.
 • Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.
 • Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer