Asia frykter terrorvarsler

Ikke så mye på grunn av terrorfaren, som på grunn av at turistene skremmes bort fra regionen. USA vil imidlertid ikke trekke sine advarsler.

Publisert
Sist oppdatert

Lederne av landene i Sørøst-Asia frykter konsekvensene av vestlige lands advarsler mot reiser i regionen. Ti land som danner sammenslutningen ASEAN (The Association of South East Asian Nations), holder toppmøte i Kambodsja i disse dager, og ber ved oppstart om at verdens nasjoner må trappe ned og nyansere sine terroradvarsler overfor reisende i området.

Overdrevne advarsler

De asiatiske lederne mener advarslene er overdrevne, og frykter virkningene av fall i turistinntektene. De advarer blant annet om at de vestlige landenes advarsler i verste fall vil nøre opp om terroristenes oppslutning. Aller mest kritikk rettes mot de australske myndighetenes nye reiseråd. Australia er det av de vestlige landene som har gått ut med de kraftigste reiseadvarslene etter bombene på Bali.

Mer om reiseadvarsler - hvor advares du mot å reise nå?

Myndigheter har ansvar for egne innbyggere

Representanter for amerikanske myndigheter sier imidlertid til Channelnews Asia, at selv om de forstår de asiatiske landenes bekymringer for økonomien, så må amerikanske myndigheter først og fremst ta et ansvar overfor egne innbyggeres sikkerhet, uansett om de er hjemme eller på reise. Amerikanske myndigheter vil imidlertid øke innsatsen i samarbeidet med landene for å hindre nye terroristangrep.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer