Aten i ekspressfart

Skal du til OL i Aten i august? DinSide gir deg tipsene for hvordan du "gjør" den greske hovedstaden på noen timer. Deretter er det bare å benke seg på Olympiastadion. Let the games begin!

Publisert
Sist oppdatert

OL "kommer hjem" til Aten i august. Billettsalget har ikke vært som forventet ettersom ryktene om store forsinkelser i OL-forberedelsene har gjort folk skeptiske til om det blir noe OL i det hele tatt. Da DinSide var i Aten i midten av juni var det fortsatt masse arbeid som gjensto, men det blir nok OL lell, skal du se. Og det er fortsatt mulig å få billetter til de fleste konkurransene.

Men det er ikke OL denne artikkelen skal handle om. Her får du vite hva du bare MÅ få med deg når du først er i Aten, enten du skal se på lekene, eller bare har et midlertidig stopp før du setter kursen for de greske øyene.

Varm og skitten

Aten er en merkelig, sjarmerende og solbleket by. Gjennom sommermånedene ligger gjennomsnittstemperaturen på nærmere 28 grader. Kombinert med stor forurensing kan Aten dermed være en prøvelse for de fleste.

Likevel – antikkens vugge er verdt et besøk. Har du bare en dag i byen bør du ta bena fatt. Det er den beste måten å lære byen å kjenne. Dessuten vil det under OL antagelig være såpass mye kaos at du kommer raskere frem ved å gå, uansett. Ta med et turistkart. Mange navneskilt står bare på gresk. Og det er jo helt gresk for de fleste av oss… Flaue vitser til side – vet du hva grekerne selv sier? At det er kinesisk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer