Åtte tips mot flyskrekk

Mette-Marit synger salmer, mens andre doper seg ned med piller og alkohol. Her får du andre, nyttigere tips mot flyskrekk.

Flyskrekk er ikke uvanlig. Nesten halvparten av alle nordmenn føler ubehag når de flyr. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com	 	    Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox.c
Flyskrekk er ikke uvanlig. Nesten halvparten av alle nordmenn føler ubehag når de flyr. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox.c Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flyskrekk er ikke uvanlig. Nesten halvparten av alle nordmenn føler ubehag når de flyr, mens fem prosent aldri flyr pga. skrekken. Hele 14 prosent kvinner og tre prosent menn er så redde at det kan kvalifiseres som flyfobi.

Test: Har du flyskrekk?

Angsten du får handler egentlig ikke om den reelle risikoen for å fly. Lite kunnskap om hvordan flyet fungerer og følelsen av å være uten kontroll, ser ut til å være viktigere årsaker.

Har du flyskrekk og prøvd å bli kvitt den? Fortell oss mer!

Følg med utover våren, når DinSide Helse vil teste forskjellige behandlinger mot flyskrekk.

Les også: Angst kan kureres

Det finnes rådDe fleste kan lære seg å takle flyskrekken ved hjelp av kurs, men det finnes også mange tips som kan gjøre flyturen mer behagelig og redusere angsten:

1. Ta deg god tid. Når du har det travelt, øker stressnivået og redselen. Dette vil også skje hvis du er sliten eller trett.

2. Sitt så langt fremme i kabinen som mulig – der er det mindre lyd og bevegelse.

3. Hvis du flyr sjelden og er veldig redd, så kan medikamenter som valium virke beroligende. Men dette er ingen god løsning på sikt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer