Åtte tips som gjør ferien billigere

Det er mulig å dra på en billig ferie, selv i krisetider.

Drømmer du om ferie, men redd for at det skal koste for mye i disse krisetider? Det finnes mange måter å spare på! Illustrasjonsfoto: Colourbox
Drømmer du om ferie, men redd for at det skal koste for mye i disse krisetider? Det finnes mange måter å spare på! Illustrasjonsfoto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Finanskrisen har skapt røre i reiselivsbransjen, med flyselskap som går konkurs og priser som skal skyte til værs. Mange kvier seg mer og mer for å planlegge de helt store feriene, og alle blir rådet til å passe godt på pengebruken i tiden fremover.

Men ikke kutt ut reisingen, for å reise er å leve, som en eller annen gluping sa en gang. Det er ikke noe gøy å sitte hjemme og se på tv hele tiden, heller.

Heldigvis finnes det mange måter å gjøre ferien billigere. Her har vi samlet sammen åtte gode sparetips:

1. Sofasurf

Sofasurfing gir deg muligheten til å bo gratis hos en fremmed på ferie. Nettsiden Couchsurfing har nesten 450.000 medlemmer fra hele verden. Her kan globetrottere å finne gratis overnatting ved å bo hjemme hos noen som er fra det stedet du besøker. Det er også en kjempefin måte å treffe nye mennesker på. Les DinSides artikkel om sofasurfing

2. Dra til et land hvor den norske kronen er sterk

Drømmer du om strand, sol og sommer, kan det være lurt å sjekke Norges Banks kurser og se hvilke valutaer som har svekket seg mot vår norske krone. Akkurat nå er Australia billigere enn på lenge; nå koster en australsk dollar rundt 4,43 norske kroner (kursen er sjekket fredag 31. okt), mens i fjor vinter var kursen nesten 5,00 kroner. Les mer om Australia og hva du bør gjøre når du er der her

3. Dra i siste liten

Flybillettene har blitt dyrere, men det finnes fortsatt gode kupp. Kan du hive deg rundt på kort varsel, har du mulighet til å sikre deg turer til en veldig billig penge. Sjekk restplassene, både med og uten overnatting – her er det mulig å finne eksotiske destinasjoner til et par tusenlapper. Får du kun fly, er overnatting som regel lett å finne selv, pluss at da har du større mulighet til å oppleve mer. Se hva vi fant i denne ukas reisekupp.

4. Storbyferie på budsjett

Er shopping og storbyferie på lista? Uten å trekke overtrekke kontoen? Det finnes spennende storbyer som har alt, uten at det trenger å koste det skjorta. Klikk her for å se lista over fem populære storbyer som er billigst.

Cruisebåtene byr på stadig mer varierte aktiviteter, og ofte er de billige. RCCL har surfebølger på noen av sine båter.  Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Cruisebåtene byr på stadig mer varierte aktiviteter, og ofte er de billige. RCCL har surfebølger på noen av sine båter. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen Vis mer


5. Finn et billig hotell

Har du kjøpt en flybillett og leter etter hotell, kan du spare tusenvis ved å velge riktig reiseportal når du bestiller hotell. DinSide har laget en fersk pristest som viser forskjellene på ulike reiseportalene. Klikk her for å se hvem som kom ut billigst.

6. Dra på cruise

Cruise kan være den ultimate ferieformen for deg som vil ha luksusfølelse uten å betale det hvite ut av øyet. Velger du en tur med all-inclusive pakke, vil du ikke få noen store overraskelser på slutten av turen (men husk at noen cruiseselskap legger til obligatorisk tipstillegg på sluttregningen). Det finnes mange gode tilbud, og det er få, eller ingen andre reisemåter som for eksempel lar deg se Oslo, København, Tallinn og Stockholm på fem dager med alt inkludert (bortsett fra drikkevarer) for under 3.000 kroner. Les mer om skambillige cruisepakker her.

7. Spis billig

Det finnes mange måter å styre unna de store restaurantregningene. Mange restauranter i utlandet har for eksempel et ”Bring your own wine”-konsept som gjør at du kan drikke din egenkjøpte vin mens du spiser i restauranten. Styr alltid unna de verste turiststrøkene, og velg heller restauranten i sidegaten – i mange tilfeller får du bedre mat og service. Få flere billige spisetips her.

8. Billige severdigheter

Velg dag med omhu, sjekk barnegrensene, bypassene og gratisattraksjonene. Slik slipper du unna det verste pengesuget på sightseeing. Det er også penger å spare på både reise, opphold og aktiviteter hvis du reiser i lavsesongen. Få flere tips om billige severdigheter her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer