Australia billigere enn på lenge

Den australske dollaren er blitt svakere, og dermed er en ferie down under mer oppnåelig.

Publisert
Sist oppdatert

På andre siden av jordkloden begynner det virkelig å bli hett - det nærmer seg faktisk sommer!

Og ikke bare er Australia en fantastisk destinasjon, med et vell av muligheter; nå er det også blitt billigere å feriere der.

Svak australsk dollar

Den australske dollaren har svekket seg mot vår krone. Nå koster en australsk dollar 4,32 norske kroner. I juni var kursen over 4,80 kroner. Det er rundt dette tallet kursen har svevet de siste årene. I fjor vinter (Australias sommer og høysesong), var kursen nesten 5,00 kroner. (Sjekk Norges Banks kurs for australsk dollar her.)

Har du lyst på en tur til Australia, så er det altså bare å hive seg rundt. Da er første steg å bestille flybilletter. Og nei, det er ikke veldig billig å fly til Australia. Det er en lang flytur. De billigste reisene vi finner gjennom norske reiseportaler, kommer på rundt 12.000 kroner (flybillett Oslo-Sydney med mellomlandinger).

Billigere fra London

Hvis du derimot flyr fra en av Europas knuteflyplasser, kan du komme rimeligere unna det. Vi gjorde en kjapp sjekk, og fant ikke billigere billetter fra Sverige og Tyskland, men fra Storbritannia er prisene mye hyggeligere. Reiser du fra London, kan du få billetter ned i rundt 650 pund, omtrent 7.000 kroner. Dette eksempelet er hentet fra Cheapflights.co.uk, flyet går til Sydney, og flyselskapet er Emirates. Billetter til London kommer altså i tillegg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer