Australia billigere enn på lenge

Den australske dollaren er blitt svakere, og dermed er en ferie down under mer oppnåelig.

Publisert
Sist oppdatert

På andre siden av jordkloden begynner det virkelig å bli hett - det nærmer seg faktisk sommer!

Og ikke bare er Australia en fantastisk destinasjon, med et vell av muligheter; nå er det også blitt billigere å feriere der.

Svak australsk dollar

Den australske dollaren har svekket seg mot vår krone. Nå koster en australsk dollar 4,32 norske kroner. I juni var kursen over 4,80 kroner. Det er rundt dette tallet kursen har svevet de siste årene. I fjor vinter (Australias sommer og høysesong), var kursen nesten 5,00 kroner. (Sjekk Norges Banks kurs for australsk dollar her.)

Har du lyst på en tur til Australia, så er det altså bare å hive seg rundt. Da er første steg å bestille flybilletter. Og nei, det er ikke veldig billig å fly til Australia. Det er en lang flytur. De billigste reisene vi finner gjennom norske reiseportaler, kommer på rundt 12.000 kroner (flybillett Oslo-Sydney med mellomlandinger).

Sydneys skyline like etter solnedgang. Byen regnes som en av verdens vakreste på grunn av sin beliggenhet. Foto: Craig Jewell
Sydneys skyline like etter solnedgang. Byen regnes som en av verdens vakreste på grunn av sin beliggenhet. Foto: Craig Jewell Vis mer


Billigere fra London

Hvis du derimot flyr fra en av Europas knuteflyplasser, kan du komme rimeligere unna det. Vi gjorde en kjapp sjekk, og fant ikke billigere billetter fra Sverige og Tyskland, men fra Storbritannia er prisene mye hyggeligere. Reiser du fra London, kan du få billetter ned i rundt 650 pund, omtrent 7.000 kroner. Dette eksempelet er hentet fra Cheapflights.co.uk, flyet går til Sydney, og flyselskapet er Emirates. Billetter til London kommer altså i tillegg.

Ikke vanskelig å finne en strand med armslag i Australia. Her ser du Tallow Beach ved Byron Bay. Foto: Frank Ferretti
Ikke vanskelig å finne en strand med armslag i Australia. Her ser du Tallow Beach ved Byron Bay. Foto: Frank Ferretti Vis mer


Hva skal du gjøre?

Oj, hvor skal vi begynne? Australia er et gigantisk land, så du bør glemme å få med deg alt. Plukk ut en region du vil utforske. Sydney er verdt en reise i seg selv. Ikke langt utenfor ligger vakre Blue Mountains, et unikt fjellandskap av klipper, dype daler og frodig skog. The Gold Coast er kjent for sine flotte strender og bra surfebølger. I det nordøstlige hjørnet finner du Great Barrier Reef, verdens største korallrev og et paradis for dykkere og snorklere.

Western Australia er kjent for sitt vakre landskap, deriblant The Coral Coast og Australias Golden Outback. Vil du oppleve urfolkets rike kultur og historie, bør du dra til Northern Territory. Her ligger Uluru (Ayers Rock), Alice Springs, byen Katherin og dens omgivelser, der den tørre australske villmarken møter regnskogen mot kysten.

Frister det med en skikkelig australsk roadtrip? Sjekk ut 14 forslag til ruter her.

Her ser du en liten del av The Great Barrier Reef på Australias østkyst. Foto: Meredith B
Her ser du en liten del av The Great Barrier Reef på Australias østkyst. Foto: Meredith B Vis mer


Interessert i å lese om Australia? Sjekk her:

  1. Storbyguide: Australia
  2. Fem australske drømmeøyer
  3. Er dette verdens vakreste vei? Se bildene og døm selv
  4. Tre hemmelige perler down under
  5. Eksos og ryper i Australia

På nett: Australia - offisiell turistnettside

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer