Australia er ut, Sør-Amerika er inn

Stadig færre nordmenn drømmer om å reise til kenguruland, viser en ny, stor undersøkelse.

Foto: Kirsti van Hoegee
Foto: Kirsti van Hoegee Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den årlige ferieundersøkelsen fra reiseselskapet Berg-Hansen avslører at nordmenn ikke er like interesserte i Australia i år som tidligere år. Faktisk er det flere som drømmer om en tradisjonell sydenferie enn Australia.

Voldsom nedgang

Interessenedgangen for Australia er betydelig. I fjor drømte hele 59 prosent av de spurte om å dra til landet med alle kenguruene og koalaene. Tallet har sunket voldsomt på ett år, og i år er det bare 34 prosent som drømmer om en tur til Australia.

Også når det gjelder faktiske planer om å reise, er det færre som planlegger en tur til Australia i år enn i fjor. Bare ni prosent av de spurte planlegger en tur down under, mot 15 prosent året før.

For mye planlegging

Administrerende direktør i Berg-Hansen, Per Arne Villadsen, tror det har gått opp for nordmenn at reisen til Australia er lang.

- Jeg tror folk har skjønt at det er langt unna, det koster masse penger å dra dit og at det krever mye planlegging, sier Villadsen til DinSide.

Australia lå på drømmetoppen for ett år siden. Villadsen tror mange har funnet ut at det enorme kontinentet muligens ikke er så mye å drømme om likevel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer