Austrian Airlines: Red hot ticket?

Redticket. Austrian Airlines tilbyr "redticket" billetter fra Oslo til Bucharest fra 3.835, Sofia fra 4161 og Skopje fra 4973. Inkludert skatter og avgifter, men med forbehold om valutaendringer. I tillegg kommer reservasjonsgebyr.

Publisert
Sist oppdatert

Jeg vil prøver Skopje først. Finner en billett til 4270 kroner. Pluss skatter: 715. Sum: 4985. I tillegg kommer servicegebyr, for bestilling på internett, på 150 kroner. Vi ender på 5135,- noe som er 162 kroner dyrere enn forespeilet.

4185 kommer neste billett på. Fordi jeg bestiller på internett. Men så kommer skatter og avgifter, og jeg ender opp på 4900. – Nei faktisk – med alle ekstra avgifter blir det 5050. Og slik fortsetter det. Jeg prøver forskjellige alternativer, dager, med eller uten den magiske ”natten mellom lørdag og søndag,” men resultatet blir det samme. Jeg nærmer meg, men Austrian klarer ikke og matche annonsetilbudet i praksis.

Nå er det kanskje litt gnient å krangle på prisforskjeller på 100 eller 200 kroner, når man først skal ut med så mye. Men koster det mer - hvorfor ikke si det? Firetusenniettellerannet høres mye mindre ut enn femtusenognoe. Det er jo derfor vi klikker oss inn, så jeg føler meg litt lurt. Det samme gjelder for de andre destinasjonene.

Summa sumarum: Billettprisene fra Austrian Airlines ligger stort sett en hundrelapp eller to eller tre over avertert pris. Vi fant ikke en eneste én som matchet annonseprisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer