Avbestilte pakkereise: Må selv dekke tapet på 26.000 kr

Coronautbrudd på reisemålet fikk reisefølget til å avbestille - men de får ikke refundert pengene.

FÅR IKKE REFUSJON: Reisefølget avbestilte Tenerife-ferien rett før avreisen i mars, etter at et annet hotell i samme område stengte ned og isolerte alle sine 1000 gjester. Men dette var før UD kom med sitt reiseråd mot reiser til alle land - og charterselskapet er dermed ikke forpliktet til å betale refusjon, og heller ikke forsikringsselskapet. Dermed må reisefølget svelge tapet på 26.000 kroner selv. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
FÅR IKKE REFUSJON: Reisefølget avbestilte Tenerife-ferien rett før avreisen i mars, etter at et annet hotell i samme område stengte ned og isolerte alle sine 1000 gjester. Men dette var før UD kom med sitt reiseråd mot reiser til alle land - og charterselskapet er dermed ikke forpliktet til å betale refusjon, og heller ikke forsikringsselskapet. Dermed må reisefølget svelge tapet på 26.000 kroner selv. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du husker det kanskje fra tidig i corona-utbruddet:

Et corona-utbrudd på Kanariøya Tenerife satte tusenvis av gjester innesperret i karantene på hotellet. Sju norske turister hadde vært på det samme hotellet uka før.

På bakgrunn av det pågående smitteutbruddet, bestemte et norsk reisefølge seg for å avbestille pakkereisen sin til Tenerife, fordi hotellet deres lå i samme området som det omtalte «corona-hotellet» og de var dermed redde for å bli rammet av karantene eller smitte.

Reisen kostet 26.000 kroner.

Men fordi Utenriksdepartementet på det tidspunktet ennå ikke hadde utstedt et offisielt reiseråd som frarådet reiser til dette området, har reisefølget ikke fått noen refusjon.

Nå har de klaget charterselskapet inn for Klagenemnda for pakkereiser og bedt om delvis eller full refusjon.

Men heller ikke der får de medhold - og de kan se langt etter refusjon.

Fra forsikringsselskapets side er det heller ingenting å hente: - Avbestilling som følge av frykt, dekkes ikke, sier de.

Redd for problemer

Reisefølget hadde opprinnelig avreise fra Norge til Tenerife 8. mars, og 7. mars avbestilte de reisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.