Avgjort: - Passasjerer har krav på forsinkelsesrenter

Kunder har krav på forsinkelsesrenter fra flyselskapet etter forsinkelser i refusjon for kansellerte billetter.

DU KAN KREVE FORSINKELSESRENTER: Ikke fått refundert pengene ennå? De mange tusen flypassasjerene som har ventet i månedsvis på refusjon for kansellerte billetter, har krav på forsinkelsesrenter, mener Transportklagenemnda. Foto: NTB scanpix
DU KAN KREVE FORSINKELSESRENTER: Ikke fått refundert pengene ennå? De mange tusen flypassasjerene som har ventet i månedsvis på refusjon for kansellerte billetter, har krav på forsinkelsesrenter, mener Transportklagenemnda. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

De mange tusen flypassasjerene som har ventet i månedsvis på refusjon for kansellerte billetter, har krav på forsinkelsesrenter, mener Transportklagenemnda.

De har nylig avgjort at en Norwegian-kunde som måtte vente lenge, har krav på å få utbetalt forsinkelsesrenter fra flyselskapet, skriver Flysmart24.

Transportklagenemnda behandler klager der kunder har opplevd problemer med kollektivtransport, fly, tog eller båt og har klaget skriftlig til tjenesteyter, men ikke fått gehør for klagen.

Vedtak i Transportklagenemnda er ikke juridisk bindende, men det har vært vanlig praksis av selskapene å følge beslutningene i nemnda.

Flere liknende saker til behandling

– Vi har flere saker med liknende spørsmål om forsinkelsesrente som vil bli behandlet framover, sier daglig leder Cecilie Asak Oftedahl i nemndas sekretariat for fly og pakkereiser.

Nemndas utgangspunkt er at folk som må vente mer enn sju dager etter at et refusjonskrav er satt fram, har krav på forsinkelsesrenter.

Dette kan bety en bølge av krav mot Norwegian, SAS og andre flyselskaper som har somlet med å refundere flybilletter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer