Avinor pyntet på rapport om flysikkerhet

Oslo (NTB): En analyse fra Avinor konkluderte med at luftsikkerheten kan bli dårligere hvis kontrollsentralen i Trondheim blir nedlagt. Denne analysen ble senere erstattet med en ny versjon der dårligere sikkerhet ikke er nevnt, skriver Aftenposten.

Publisert
Sist oppdatert

Avinor vil legge ned kontrollsentralen i Trondheim og flytte kontrollen til Bodø. For å forsikre seg om at dette ikke vil gå ut over flysikkerheten, gjorde selskapets sikkerhetsstab en analyse av de flysikkerhetsmessige konsekvensene. Problemet er at denne eksisterer i to versjoner, begge med samme dato.

I første versjon heter det blant annet: Analysen identifiserer mange forhold som kan medføre høyere risiko (dvs. dårligere flysikkerhet). En rekke kompenserende tiltak er derfor nødvendig for å tilfredsstille kravet om opprettholdelse av flysikkerhetsnivået.

Administrerende direktør Randi Flesland i Avinor kaller den negative versjonen for et arbeidsdokument.

–Den mest negative lå til grunn for ledermøtets anbefaling til styret. Så ble det arbeidet videre med analysen. Dette er et internt notat som er gått til styret, og det er en realitet at den mest negative er et arbeidsnotat. Vi fikk flere opplysninger som gjorde at den ble endret, sier Flesland.

Norsk Flygelederforening lar seg ikke overbevise.

–Denne endringen er oppsiktsvekkende. Sikkerhetsanalysen er i ettertid endret og tilbakedatert, slik at flytting nå anses å være gjennomførbart uten reservasjoner. Avinors visjon om å være ledende på sikkerhet i europeisk luftfart stilles i et merkelig lys, sier formann Rolf Skrede i Norsk Flygelederforening.

Kilde: NTB

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer