Avkledd for sikkerhets skyld

Kroppsscannere som tar bilder av hvordan man ser ut naken ble nylig installert på ti av de travleste flyplassene i USA.

Om ikke lenge kan du bli nødt til å virkelig vise frem alt i sikkerhetskontrollen. Illustrasjon: colourbox.com Foto: colourbox.com
Om ikke lenge kan du bli nødt til å virkelig vise frem alt i sikkerhetskontrollen. Illustrasjon: colourbox.com Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I løpet av noen uker skal 38 scannere være i bruk, og disse blir brukt på tilfeldig utvalgte flypassasjerer på ti av de travleste flyplassene i USA. Det skriver USA Today.

- Disse scannerne kan etter hvert komme til å erstatte metalldetektorer og kroppsvisiteringer helt, sier James Schear, sikkerhetssjef i TSA (Transportation Security Administration) ved Baltimore-Washington International Airport, hvor to slike kroppsscannere er tatt i bruk på en av sikkerhetskontroll-stasjonene.

The American Civil Liberties Union tror at dette kan føre til at man også tar i bruk slike scannere på togstasjoner, idrettsanlegg og kontorlokaler.

Scannere av samme type er allerede i bruk i enkelte tinghus, fengsler og amerikanske ambassader, samt på enkelte grenseoverganger og flyplasser i Europa, som for eksempel på Schiphol i Amsterdam.

Slik foregår scanningen

Etter å gått gjennom metalldetektorene må de utvalgte passasjerene gå inn i en portal og løfte opp armene, for så å bli scannet med uskadelige ”millimeterbølger”.

I et nærliggende rom blir samtidig svart-hvitt-bildene som blir tatt studert, og man ser etter objekter som har en annen nyanse enn resten av kroppen. Hvis det blir oppdaget noe mistenkelig, får sikkerhetskontrollørene beskjed om å kroppsvisitere passasjeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer