Avlyser charterreiser

Dette er dine rettigheter ved kanselleringer.

NYE REISEPLANER: Dersom du må endre reiseplanene så kan du ha krav på erstatning fra reisearrangøren. Foto: Odd Roar Lange
NYE REISEPLANER: Dersom du må endre reiseplanene så kan du ha krav på erstatning fra reisearrangøren. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Russlands invasjon i Ukraina fører til at flere reiser fra Norge blir avlyst. Nordmenn som skulle til Russland har nå fått melding om at reisene blir avlyst. Da er det greit å kjenne til rettighetene dine, for du kan ha titusener til gode.

Bryter samarbeidet

Som første norske reiseoperatør har Albatross Travel Norge valgt å bryte alt samarbeid med Russland, og alle reiser som selskapet skulle gjennomføre dit, er avlyst.

«I lys av Putins ensidige og aggressive invasjon av fredelige Ukraina, og bruddene på internasjonal lov og alle internasjonale konvensjoner, har vi bestemt oss for å innstille alle reiser, betalinger og ethvert samarbeid med Russland inntil videre», skriver reisebyrået Albatross Travel Norway på sin Facebook-side.

Albatross har danske eiere, men har i en årrekke tatt med nordmenn på reiser rundt om i verden. Nå strykes altså Russland fra lista over reisemål.

Det er ventet at flere andre reisearrangører kan komme til å gjøre det samme og Vitus Reiser er et av dem som allerede har valgt å droppe reiser til Russland og Hviterussland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer