Ekstremværet Hans

Avlysning: Dette kan du kreve

Uværet Hans stanser populær festival.

AVLYST: Hvis konserten blir avlyst har du gode rettigheter, mener Forbrukerrådet. Foto: Jeppe Gustafsson/Shutterstock
AVLYST: Hvis konserten blir avlyst har du gode rettigheter, mener Forbrukerrådet. Foto: Jeppe Gustafsson/Shutterstock Vis mer
Publisert

Skal du på utendørs festival, teater eller andre forestillinger mens ekstremværet Hans herjer? Da må du være forberedt på avlysninger. Og de første er allerede kommet.

Men hvilke rettigheter har man dersom forestillingen eller konserten bli avlyst grunnet værforholdene?

Reglene

- Konsert- og festivalbilletter er ikke regulert av forbrukervernelovene. Det følger likevel av grunnleggende avtalerett at når tjenesteyter ikke kan levere ytelsen er kjøperen heller ikke forpliktet til å betale, sier forbrukerjurist Thomas Iversen i Forbrukerrådet.

- En avlysning før arrangementet begynner gir rett til full tilbakebetaling. Dersom deler av arrangementet er gjennomført, kan det bli snakk om delvis tilbakebetaling.

Avtalevilkår som sier noe annet vil nesten umiddelbart være å regne som urimelige, og kan settes til side, forklarer Iversen.

Ekstremavlysning

Men selv om du får billettpengene tilbake så kan det være mange andre utgifter du kan se langt etter å få refundert:

- Hvis avlysningen skyldes ekstremvær, har arrangøren fortsatt en plikt til å refundere billettprisen. Når årsaken til avlysningen er ekstreme forhold utenfor arrangøren kontroll vil forbrukeren i utgangspunktet være avskåret fra å kreve erstatning for andre økonomisk tap som skyldes avlysningen. Slike tap kan typisk være transport til arrangementet og overnatting, sier Iversen og legger til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.