Forsikringsselskapet med sydenturer:

Avlyste pakkereiser selges - halv pris

Ikke alle er like begeistret for denne ideen.

PÅ BILLIGSALG: Turer til Nice og andre reisemål kan gå på billigsalg når den nye billigplattformen er på plass. Foto: Odd Roar Lange
PÅ BILLIGSALG: Turer til Nice og andre reisemål kan gå på billigsalg når den nye billigplattformen er på plass. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forsikringsselskapene taper hvert år hundrevis av millioner kroner på turer som blir avlyst av reisende.

Avlysningene kan skyldes sykdom, dødsfall i nær familie eller andre forhold som faller inn under forsikringsvilkårene.

Den reisende får alle pengene sine tilbake, og den store «taperen» blir forsikringsselskapet.

REISE: Her får du tre pakketriks som kan være gode å ha når du skal pakke før ferien! Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Dansk åpning

Nå tar forsikringskjempen Tryg til orde for å selge reisene til nye kunder - og til halv pris. Tilbudet skal i den første testperioden gå til sine flere tusen egne ansatte i den danske delen av selskapet. Deretter skal ordningen skal utvides til å gjelde alle forbrukerne.

Det er den danske reisenettsiden Standby.dk (krever innlogging) som forteller om den nye restplassordningen.

Den danske delen av Tryg betalte alene over 70 millioner norske kroner for reiser som ble kansellert av kunder som ikke kunne gjennomføre sin planlagte og betalte charterreise.

Reisekupp

Selskapet «To good to cancel» er allerede registrert i det danske reisegarantifondet, og Tryg-ansatte kan ved hjelp av en kode logge seg inn og kjøpe reiser til halv pris.

EGEN KODE: Salg av kansellerte reiser er foreløpig for dem med egen adgangskode. Men ordningen skal utvides.
EGEN KODE: Salg av kansellerte reiser er foreløpig for dem med egen adgangskode. Men ordningen skal utvides. Vis mer

Andre kan foreløpig bare registrere seg som mottaker av nyhetsbrev der de får nærmere beskjed om når ordningen åpnes for alle. Deretter vil man få tilsendt informasjon om aktuelle reiser og som kan kjøpes, og prisen for reisen.

Janus Egelund Larsen, reiseskadedirektør i Tryg i Danmark og han forteller til Standby.dk at det i gjennomsnitt bare er tre dager fra forsikringsselskapet får avbestilling av reisen til selve reisen skal gjennomføres. Det vil dermed bli mange «i-siste-liten-reiser» som kommer på markedet.

Tryg blir en reiseformidler, mens selve reisen - enten det er storbyferie, skiferie eller solferie - gjennomføres av den opprinnelige arrangøren etter at det er gjort en navneendring på billetten.

Ikke fornøyd

Tryg ønsker å redusere antallet romme seter på busser og fly som følge av avbestillinger framover.

Danmarks Rejesebyrå Forening er imidlertid ikke bare fornøyd med Trygs «toogreattocancel»-idé.

Nå blir det møte mellom partene for å finne fram til en løsning.

DRF avviser ikke ordningen fullt og helt, men vil diskutere de juridiske forholdene i videresalget.

Overtar rettighetene

- Dersom en reisekunde avbestiller en reise har forsikringsselskapene en regressrett hvor de kan overta kundens rettigheter. Men når en kansellering har funnet sted, er kontraktsforholdet i realiteten avsluttet, sier Jakob Hahn, advokat og avdelingsleder i Danmarks Rejsebureau Forening til Standby.dk.

- Dette er et pilotprosjekt som kjøres i danske Tryg mot egne medarbeidere, og at det ikke er planer om å gjøre noe tilsvarende i Norge, sier Ole Irgens, kommunikasjonssjef i Tryg Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer