Avslappende øy-gøy

Et par kvadratkilometer med frodige, grønne skoger omgitt av hvite sandstrender full av koraller: Fitzroy Island er en tropisk drømmeøy som kan ta stresset fra den travleste.

Publisert
Sist oppdatert

Snart 50 minutter har gått siden hurtigferga forlot Cairns. Foran oss dormer nasjonalparken. Regnskogen ser ut som en viltvoksende botanisk hage. Etter landgang, blir man tatt imot av resepsjon, kiosk, kafé, restaurant, biljardbord og bar som ligger fint oppstilt rundt bassenget.

Fitzroy er en av 600 kontinentale øyer i Great Barrier Reef. Det betyr at granittøya tilhører fastlandet og har egen vanntilførsel. Men da istiden var over for 6000 år siden, steg vannstanden med drøye 100 meter. Slik blir det øy av. Hva skjedde så?

Se bildene fra Fitzroy og Cairns

La korallene ligge!

Ved strandkanten finnes utleie av utstyr til blant annet snorkling, dykking, fiske, tråbåter, katamaran og vanntrampoline. Strendene på Fitzroy er oversvømt av døde koraller i alle størrelser og fasonger fra kystrevet utenfor. Før man vet ordet av det, har det gått en time til å studere formene og finne bokstavlignende varianter til venner og kjente. Men husk: Det er ikke lov å ta en eneste korall med seg hjem. Selv ikke din egen forbokstav!

20 minutters gange fra sentralen, ligger Nudey Beach. Ja, navnet referer til at man alternativt kan sole hele seg, men undertegnede så ingen med glemt badetøy. Å være på den hvite korallstranden er som å bevege seg i et postkort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer