Flypriser:

Avslører billig-billettene

Ny tjeneste hjelper deg å finne den rimeligste flybilletten.

DEN RASKE VEIEN TIL BILLIGE FLYBILLETTER: Søker du på riktig måte når du bestiller flybillettene dine? Foto: Odd Roar Lange
DEN RASKE VEIEN TIL BILLIGE FLYBILLETTER: Søker du på riktig måte når du bestiller flybillettene dine? Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert

Når flyreisen planlegges er det ett spørsmål som alltid dukker opp:

Hvor lang tid i forveien bør man kjøpe flybilletten for å få den billigst mulig?

Å finne svaret på spørsmålet har vist seg å være vanskelig. Og svarene har variert fra hvilke flyplass du skal reise fra og hvilket reisemål du har. Flyselskapene ønsker å selge flybillettene til høyest mulig pris, mens kundene helst vil ha reisen billigst mulig.

Ny tjeneste

Nå har Google lansert en tjeneste som skal gjøre det mulig å avsløre hvilke da det er smart å kjøpe flybillettene på de ulike rutene.

Det er Google Flight som nå lanserer en funksjon som skal gi deg svar på spørsmålet. Dette skriver det danske nettstedet Standby.dk (krever innlogging).

KLAR FOR AVREISE: Jakten på de billigste reisene pågår for fullt. Nå får du ny hjelp. Foto: Odd Roar Lange
KLAR FOR AVREISE: Jakten på de billigste reisene pågår for fullt. Nå får du ny hjelp. Foto: Odd Roar Lange Vis mer

Google Flight har samlet inn en mengde data for å kunne tilby den nye tjenesten som kundene som skal forutsi når det er billigst å bestille billetter. Nettstedet har allerede hatt muligheter til å forutse når antall søk etter billetter for en bestemt strekning faller.

Google tilbyr nå også en tjeneste som tilbyr amerikanske brukere en prisgaranti. Dersom prisen faller etter at billetten er kjøpt så vil de få penger tilbake, skriver CNN.

Prisgarantien som gir de reisende tilgang på informasjon om når billetten er dyrere eller billigere enn gjennomsnittsprisen gjelder foreløpig ikke for europeiske reisene.

Den beste dagen

Ny informasjon om hva som er den beste dagen for de billigste reisene har dukket opp med ujevne mellomrom. I en periode var det smartest å bestille billetter på søndager.

Nå har Google Flight kommet til at det ikke er en bestemt ukedag, men et bestemt antall dager før avreise at billettene kan kjøpes billigst.

I forbindelse med lansering av den nye Google Flight-tjenesten skriver Google dette i en pressemelding:

«Gjennomsnittsprisene pleier å være lavest 71 dager før avreise. Dette er en stor endring fra våre innsikter for 2022, som fant at gjennomsnittsprisene var lavest bare 22 dager før avreise».

Juleferie

I så fall bør du bestille årets juleferie i første halvdel av oktober, forteller Google som via sin blogg har laget en oppskrift for hvordan man bruker den nye varslingstjenesten.

Google Flights produktsjef James Byers sier ifølge Washington Post at rådet om å unngå helgeavreiser og velge mellomlandinger i stedet for direktefly er noen av de beste måtene å spare på flybillettprisen - både i ferier og ellers.

Har du et tips om billige flybilletter?

Har du et tips om billige flybilletter?

Hei, jeg heter Odd Roar Lange og er reiseekspert og -journalist for DinSide og Dagbladet. Har du et tips om flybilletter og ønsker å fortelle din historie på Norges største forbrukernettsted DinSide.no? Eller har du en opplevelse, et spørsmål eller et smart forslag som andre bør få kjennskap til?

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer