Avslører smugrøykere mot betaling

Ansatte ved et hotell i USA får dusør for å avsløre smugrøykende gjester.

Publisert
Sist oppdatert

Et hotell i Chicago betaler dusør til ansatte som avslører røykende gjester.

Det totalt røykfrie og nyrenoverte Swissôtel Chicago, mener at det er så kostbart å rengjøre et rom etter røyking, at de kan forsvare å betale sine ansatte for tobakksavsløringer. En ansatt som tar gjester i å bryte reglene, får 10 dollar i belønning. Det skriver USA Today.

Her er røykernes beste reisemål

Så langt har ansatte ved hotellet avslørt cirka 20 smugrøykende gjester, som hver har fått påslag på 250 US dollar på regningen. Skilt på hvert rom advarer om prispåslaget, og så langt har ingen gjester klaget.

Kostbar rengjøring

- Det koster 400 dollar å rengjøre et rom grundig etter at noen har røyket en sigarett der. Det tar to dager, og man taper inntekter, sier hotellets administrerende direktør Jack Breisacher til den amerikanske avisen.

For å fikse rommet, må gardiner og tepper renses og sengetrekk og sengetøy vaskes. Filtre i luftkjølingssystemet og varmesystemet skiftes også.

Chicago ligger i Illinois, USA. Staten har nedlagt forbud mot røyking på restauranter, barer og andre offentlige steder, men det er ikke statlige forbud mot røyking på hotellrom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer