Avslører svakhet med nakenskannere

Maskinene er kanskje ikke så sikre som man skulle tro.

SORT BAKGRUNN: Når bakgrunnen er sort, er det vanskeligere å se om vedkommende bærer noe på siden.  Foto: YouTube
SORT BAKGRUNN: Når bakgrunnen er sort, er det vanskeligere å se om vedkommende bærer noe på siden. Foto: YouTube Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er 2,5 år siden at en terrorist forsøkte å sprenge et fly i rute fra Amsterdam, ved hjelp av plastiske eksplosiver skjult i undertøyet. Dette førte til at flere europeiske land testet nytt sikkerhetsutstyr på flyplassene, samt flere flyplasser har tatt i bruk kroppskannere.

Høsten 2010 kom røntgenmaskinene, som tar nakenfoto på amerikanske flyplasser.

Klikk her for å se hvilke flyplasser du blir nakenskannet på

Slik blir objektet usynlig

Men selv om disse omdiskuterte nakenskannerne skal være "bombesikre", mener likevel ingeniøren Jonathan Corbett at USA sløser bort milliarder av dollar på disse maskinene, ifølge dn.se

5. mars la Corbett ut en YouTube-video hvor han viser hva som er et av de største problemene med nakenskannerne. Det er nemlig mulig å feste et ulovlig objekt på siden av kroppen, uten at at objektet registreres av skanneren.

– Det kan vel umulig være så enkelt å beseire TSAs milliardsatsing på nakenskannere? TSA kan vel ikke være så dumme, vel? Dessverre er det mulig og så dumme er de, påstår Corbett i YouTube-videoen.

I videoen viser han også hvordan han klarer å komme seg gjennom nakenskannerne på to amerikanske flyplasser iført metall på siden av t-skjorten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer