Avspark for verdens villeste fest

Februar er karnevalsmåned - her er kalenderen som viser vei i paradevellinga.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Det meste av karneval i verden skjer i februar i år. Og jo varmere det er i været, jo villere er festene. Derfor velger mange gjerne Brasil eller Karibia for å oppleve karnevalsfeiringen slik vi forventer den skal være - med fjær og glitter, samba og parader.

Det er imidlertid ikke bare langdistansereiser som kan gi deg heftige karnevalsopplevelser.

Få med deg Europas friskeste karnevalsfeiringer - fra glitter og stas på Kanariøyene til fargerike blomsterfester i Frankrike

Karneval i bilder - la deg inspirere og finn ditt drømmekarneval.

Brasil

Dame med fjær fra sambaskolen Unidos da Tijuca. Foto: Unidos da Tijuca Foto: Unidos-da-Tijuca
Dame med fjær fra sambaskolen Unidos da Tijuca. Foto: Unidos da Tijuca Foto: Unidos-da-Tijuca Vis mer


Rio: 21. februar - 24. februar
Salvador, Bahia: 19. februar - 24. februar
Verdens mest kjente karneval? Det er vel liten tvil - Rio er karnevalenes ubestridte dronning. Tradisjonen ble importert av portugisiske immigranter på 1700-tallet, og har siden utviklet seg til et gedigent arrangement med flere hundre tusen tilreisende. Sambaskolene konkurrerer om publikums gunst, og stort sett all underholdning i gatene foregår i den spesialbygde sambodromen. For gatefester der det er lettere å delta selv styrer du unna Rio setter kursen mot Salvador. Eller hva med Recife eller São Paolo?

 • Informasjon om karneval fra Brasils ambassade
 • Karibia

  Trinidad og Tobago: 27. februar - 28. februar
  Karnevalet på Trinidad er regnet som det sprekeste i Karibia. Pripne besøkende advares mot den lokale dansen som innebærer "kraftig roterende bevegelser av bekkenområdet", men de andre av oss nok vil finne dette ganske spennende. Karnevalet ble introdusert for Trinidad og Tobago av franskmennene i form av tertefine middager og kostymeball på slutten av 1700-tallet, men da folket tok over feiringen utviklet det seg til en gatefest uten sidestykke.

 • Hva skjer på Trinidad under karnevalet? Kalender her.
 • Martinique: 7. februar - 10. februar
  Djevler og dragkostymer er stikkord for karnevalet på Martinique. Det begynner i januar og bygger seg sakte men sikkert opp i løpet av helgene, mot den virkelige karnevalsfeiringen. Og når den egentlige feiringen er over samfunnet, stenger butikkene og alle kaster seg med. Her er originale elementer som en egen djeveldag hvor barn og voksne kler seg ut i djevelkostymer, og en annen dag som er viet til feiringen av noe spesielle "bryllup"; menn kler seg opp i sine fruers brudekjoler og kvinnene kler seg ut som menn. Dresscode på kveldens ball: drag.

  Aruba: 6. februar til 22. februar + 27. februar
  For 50. gang kåres karnevalsdronnongen på Aruba, og øya bades i musikk og fest. Klovneparader, barneparader og fest helt frem til den store karnevalsparaden den 22. februar. Har du ikke fått nok er det etterkarnevalsfest den 27. februar.

 • Aruba på nett
 • USA

  Avspark for verdens villeste fest


  New Orleans Mardi Gras: 13. februar - 24. februar
  Mardi Gras i New Orleans betyr for mange pupper og perler. Det er temmelige ville tilstander, der tilreisende rådes til å holde seg borte fra det franske kvarteret om de lar seg støte av vovet opptreden. Vil du gli inn i mengden: Kle deg i de offisielle karnevalsfargene som er lilla, grønt og gull.

  Det er mange regler og oppfordringer å forholde seg til for publikummere til Mardi Gras-paradene; ikke kom for sent, ikke bli for full, ikke løp ut i gatene etter smykket du kanskje mister, ikke opptre vovet, og utøv stige-sikkerhet (dvs. plasser stigen din bak barrikader eller slik at den ikke faller ut i veien dersom den skulle falle). Jah - så vet vi det!

 • Mardi Gras i New Orleans på nett
 • Australia

  Sydney Mardi Gras: 6. mars
  Sydneys store karnevalsmarkering er også en av klodens aller største homse- og lesbefester. Dette er skrullene, lærhomsene, butchelesbene og dragdronningenes store dag. Kult for deltakerne, men også sprekt å se på for den fordomsfrie.

 • Sydney Mardi Gras på nett
 • Sør-Amerika

  Baranquilla, Colombia: 21. februar - 24. februar
  Karnevalsloven pålegger alle å glede seg, danse og feste vilt i karnevalstiden her, så det er ikke annet å gjøre enn å henge seg på. Her er det fargeglade kostymer, musikk og afrikanskinspirert dans til latinorytmer.

 • Karneval i Baranquilla på nett
 • Få med deg Europas friskeste karnevalsfeiringer - fra glitter og stas på Kanariøyene til fargerike blomsterfester i Frankrike

  Samba i Europa? Se bildene fra Kanariøyenes friske feiringer og Londons sexy sommerfest i Notting Hill.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer