Avtale redder sommertrafikken

Men det er ingen langsiktig løsning, mener flygelederne.

KONFLIKT: En bitter konflikt har ført til store forsinkelser på Kastrup. En ny avtale skal nå redde sommertrafikken. Foto: NTB
KONFLIKT: En bitter konflikt har ført til store forsinkelser på Kastrup. En ny avtale skal nå redde sommertrafikken. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Torsdag kveld ble det kjent at Naviair og Dansk Flyvelederforening (DATCA) har kommet fram til en avtale.

Det etter en bitter strid som har pågått i flere måneder.

Konflikt

- Med avtale på plass, er det vår klare forventning at vi kjapt vil se en markant reduksjon i forsinkelser, skriver konstituert direktør i Naviair, Mads Kvist Eriksen, i en uttalelse gjengitt av bransjenettstedet Check-In.

Konflikten oppsto i etterkant av coronapandemien. Flere flygeledere ble oppsagt under pandemien, og når trafikken tok seg opp igjen, var det mangel på folk. Dette førte til at de som var igjen ble bedt om å jobbe ekstravakter, noe de ikke har ønsket siden mars, noe som har ført til store forsinkelser.

- Jeg er glad for at vi i fellesskap har funnet noen gode løsninger som sikrer at vi kan normalisere driften vår til beste for flyselskaper, flyplasser og passasjerer, kommenterer arbeidsgiveren.

Ingen langsiktig løsning

Flygelederne er imidlertid mer avholdne:

- Flygelederne ønsker å komme seg ut av den uholdbare situasjonen Naviair har kommet i, og derfor inngår vi nå en avtale. Det er ikke en langsiktig løsning slik vi kunne tenkt oss det, men vi mener det er viktig at det skapes ro for å prøve å finne de langsiktige løsningene for Naviairs fremtid, kommenterer formann Esben Blum i DATCA.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer