Azurkysten på budsjett

Det er lekkert, det er dyrt, men vi har tipsene for en rimeligere ferie her.

Azurkysten trekker millioner av turister hvert år. her fra Nice. Foto: Damian Searles
Azurkysten trekker millioner av turister hvert år. her fra Nice. Foto: Damian Searles Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Frankrikes Côte d'Azur er et av Middelhavets mest populære områder for sommerturistene. Og dit alle drar, er det ganske dyrt å feriere.

Men SÅ ille trenger det ikke å være. Det gjelder bare å planlegge litt, finne billig og bra overnatting, finne de fine strendene uten dyr solstolleie, og vite hvor de rimelige kvalitetsrestaurantene ligger.

Les også: Den franske rivieraen for familier

Nice

Nice er en stor favoritt blant nordmenn, men spesielt billig er det ikke å feriere i Côte d'Azurs "hovedstad". Men, det finnes muligheter.

Rullesteinstranden i Nice er stedet å se og bli sett, og fytterakkern for en pris for å leie en solstol på en av strandkafeene. Det er imidlertid gratis å slenge ned håndkledet på de offentlige småbitene av stranden mellom strandkafeenes solsenger. Noen av disse har også skikkelige toalett- og dusjfasiliteter. Les mer om dette hos Allaboutnice.com.

Museene i Nice er gratis å besøke, så pass på å få med deg noen av disse. Sjekk listen over gratismuseene her.

Mat må man ha mellom solingen og museumsbesøkene. Lou Nissart (1 rue de l'Opéra) er et godt valg. Her får du deilige franske retter til under 15 euro, eller en trerettersmeny til rundt 25 euro. På kvelden kan du prøve L'Escalinda, som serverer spesialiteter fra Nice. Stedet har eksistert i 50 år, så her snakker vi om en slager. Trerettersmeny til 24 euro. Husk å bestille bord.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer