BA dropper matservering på korte turer

Harde tider krever kostnadskutt.

Gigantselskapet British Airways har blitt hardt rammet av både økt konkurranse og finanskrise. Foto: Kevin McCool
Gigantselskapet British Airways har blitt hardt rammet av både økt konkurranse og finanskrise. Foto: Kevin McCool Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

British Airways har inntil nå vært et av få flyselskaper som fortsatt serverte gratis mat til passasjerene også på korte flyturer. Det betød at norske passasjerer på vei fra Oslo til London, Aalborg eller Århus med flyselskapet, kunne forvente seg servering ombord.

Det blir det nå slutt på. British Airways er ute i hardt vær, og tapte svimlende 400 millioner pund i fjor, cirka 4 milliarder kroner, skriver Telegraph co.uk. Matserveringskuttet er et middel for å spare penger. Selskapet tror de kan spare 22 millioner pund årlig, rundt 220 millioner kroner, på å kutte ut gratismåltider på korte flyturer.

I løpet av august vil matservering på alle flyturer under 2 1/2 time kuttes etter klokken ti på formiddagen. Morgenpassasjerene vil fortsatt få serevert en frokost, men etter klokken ti er det bare kjeks eller det flyselskapet kaller "lett snacks" som serveres. Selskapet vurderer også å kutte gratisserveringen av alkohol ombord.

I tillegg vil BA bytte ut vannflasken alle langdistansepassasjerene får utdelt med mindre kopper med vann, og businessklassepassasjerene kan forvente seg at måltid nummer to, som vanligvis blir servert rett før landing, blir redusert. Grunnen til dette, er at en undersøkelse viste at 1/3 av disse måltidene ikke ble rørt av passasjerene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer