BA med miljøbomber

Forrige uke slapp British Airways ut karbondioksid tilsvarende det 300 motorister slipper ut per år, ved å fly tre tomme fly i langdistanse.

Publisert
Sist oppdatert

De tre flyene av typen Boeing 747-400s fløy uten passasjerer mellom London, Hong Kong og Bombay. Grunnen var syk besetning på flightene. Nå vil britiske miljøvernere innføre store bøter for såkalte "ghost flights" som pumper hundrevis av tonn med karbondioksid ut i atmosfæren, skriver den britiske avisen The Independent.

Etter at flyvingene kom for dagen, har også den britiske regjeringen fått press på seg fra flere hold med å forandre lovgivningen på dette området. Det skal gjøres i november i neste år.

Perverst

Systemet med at flyselskaper betaler miljøgebyr per passasjer, istedenfor en flat rate per fly - fører til at de kan spekulere og slippe ut perverse mengder karbondioksid på tomme flighter uten følger, sier Tim Johnson, direktør i Aviation Environmental Federation til The Independent. British Airways forsvarer seg selv med å si at de også fraktet cargo og at det var eneste måten å unngå store forsinkelser for passasjerer som ventet på flightene sine i India og Midt-Østen, samt bemanning til flyene som ventet ferskt mannskap.

Dette er en siste nødløsning, sier en BA talsmann til Independent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer