Baby reiser billigst

Barn får rabatt på vanlige flybilletter, men charterselskapene gir kun avslag til de aller minste.

Flyreisen til ferieparadiset kan bli dyr om barna er i feil alder.
Flyreisen til ferieparadiset kan bli dyr om barna er i feil alder. Vis mer
Publisert

Når to blir tre merker man fort at det er mer mas å reise. Du må ta med mer bagasje og et ekstra menneske skal ha plass på flyet. Ikke er det nødvendigvis billigere heller, selv barnet både tar mindre plass og spiser mindre mat. Her er en oversikt over rabatter du kan regne med når du tar med familiens yngste på flytur.

Under to

En baby reiser svært billig eller gratis. Dette gjelder både med charter og rutefly. Innenlands reiser barn under to år gratis gitt at barnet ikke sitter i eget sete på flyet. Til utlandet med rutefly må de minste ut med 10 prosent av billettprisen, samt avgifter.

Reiser du med charterfly er det også gjerne gratis for de minste barna om de ikke trenger eget sete. Som regel er det da for en baby per voksen. De aller minste kan også regne med å bo gratis på hotellene. Likevel må du regne med at charterhotellene krever egne avgifter dersom du må leie barneseng etc. Dette betales direkte til hotellet når du ankommer reisemålet.

Større barn

Barn over den verste bleiealderen må betale – både på rutefly og charter. Faktisk har du ikke lov å ta med barn over to uten at de har eget sete på flyet. Det kan bli en svært dyr fornøyelse om du planlegger å ta treåringen på fanget, men blir stoppet i billettkontrollen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer