Babybamser live på nett

Fra Europas største bjørnepark kringkastes livebilder fra bjørnehiet i hele vår.

Publisert
Sist oppdatert

Bjørneparken Orsa Grönklitt i Sverige viser nå frem et av parkens bjørnehi fra innsiden. I hiet skal det finnes bjørnemammaen Ebba og ungene som hun har fått i vinter. Foreløpig vet man ikke hvor mange unger det er, men det kan du kanskje bli den første til å finne ut om du følger med på nett.

Mer under annonsen

For andre gang

Dette er andre gang parken legger inn webkamera i et av bjørnehiene. I fjor var prosjektet en stor suksess.

- Et av parkens hovedmål er å spre kunnskap om de svenske rovdyrene. Forrige års fremgangsrike kameraprosjekt ga tydelig beskjed om at Internett er en utmerket kanal i dette arbeidet. Takket være Internett kan vi i sanntid nå ut med kunnskap og fakta over hele verden, sier Mikael Ahlerup, adm. dir i Orsa Grönklitt i en pressemelding.

I fjor viste parken frem hunnen Saga og de tre ungene du ser på bildet på samme måte, og fikk henvendelser fra hele verden.

Kameraet

Orsa Grönklitts bjørnepark ble bygget i 1986 og er Europas største. Den er åpen fra mai til oktober. Bjørneparken har dessuten vinteråpent i ukene 7-14. Her er muligheter både for ski, overnatting og bespisning. Parken ligger i Dalarna, 36 mil å kjøre fra Stockholm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer