Babybamser live på nett

Fra Europas største bjørnepark kringkastes livebilder fra bjørnehiet i hele vår.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Bjørneparken Orsa Grönklitt i Sverige viser nå frem et av parkens bjørnehi fra innsiden. I hiet skal det finnes bjørnemammaen Ebba og ungene som hun har fått i vinter. Foreløpig vet man ikke hvor mange unger det er, men det kan du kanskje bli den første til å finne ut om du følger med på nett.

Mer under annonsen

For andre gang

Bamsebabyene fra i fjor fikk besøk av mer enn 400.000 nettkikkere fra hele verden. Foto: Orsa Grönklitt Foto: Orsa Grönklitt
Bamsebabyene fra i fjor fikk besøk av mer enn 400.000 nettkikkere fra hele verden. Foto: Orsa Grönklitt Foto: Orsa Grönklitt Vis mer


Dette er andre gang parken legger inn webkamera i et av bjørnehiene. I fjor var prosjektet en stor suksess.

- Et av parkens hovedmål er å spre kunnskap om de svenske rovdyrene. Forrige års fremgangsrike kameraprosjekt ga tydelig beskjed om at Internett er en utmerket kanal i dette arbeidet. Takket være Internett kan vi i sanntid nå ut med kunnskap og fakta over hele verden, sier Mikael Ahlerup, adm. dir i Orsa Grönklitt i en pressemelding.

I fjor viste parken frem hunnen Saga og de tre ungene du ser på bildet på samme måte, og fikk henvendelser fra hele verden.

Kameraet

Orsa Grönklitts bjørnepark ble bygget i 1986 og er Europas største. Den er åpen fra mai til oktober. Bjørneparken har dessuten vinteråpent i ukene 7-14. Her er muligheter både for ski, overnatting og bespisning. Parken ligger i Dalarna, 36 mil å kjøre fra Stockholm.

Du finner webkameraet på adressen under:

 • Bamsecam
 • I skrivende stund ser vi ikke mer enn en haug med gress, men det vil nok dukke opp mer av bamser og liv etter hvert som temperaturen stiger.

  Lett fødsel

  Når bjørnungene blir født er de på størrelser med ekorn, og er både blinde og hårløse. Bamsemor ligger i dvale både under fødselen, og mens hun ammer ungene. I april/mai kommer de ut av hiet, og da veier ungene 3-4 kilo. Og de har selvsagt både åpnet gluggene og fått fin pels.

  Verktøy for reiselyst

  Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler. Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer