Reiseforsikring:

– Babycallen forsvant i møkkakjelleren

Noen tror at alt dette dekkes av reiseforsikringen. Se de elleville reiseklagene.

KU TIL BESVÆR: Kua sparket til babycallen. Og da ble det stille. Illustrasjonsfoto: Odd Roar Lange
KU TIL BESVÆR: Kua sparket til babycallen. Og da ble det stille. Illustrasjonsfoto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I løpet av året er det mange som trenger hjelp på ferie. Og da er reiseforsikringen god å ha.

Men det er ikke slik at reiseforsikringen dekker absolutt alt av uhell, uforutsette hendelser og tabber. Men det er bare fantasien som setter grenser for hva som kan komme inn av skademeldinger.

– I 2022 har nordmenn igjen kunne reise fritt rundt omkring i Norge og resten av verden. Coronaen er på vei til å slippe taket, men reisehistoriene er fremdeles like gode, sier Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige.

Eventyrlige skademeldinger

Gjennom hele året blir det meldt mange reiseskader til forsikringsbransjen og forventningene til hva som dekkes er ofte stor.

SKADEDYR: Disse tipsene bør du følge om du vil unngå å ta med deg veggedyr hjem fra ferien. Video: Embla Hjort-Larsen / Norsk Hussopp Forsikring. Vis mer

– På en feriereise kan alt skje, sier Voll.

Han har lang fartstid som kommunikasjonssjef i Gjensidige og kan fortelle at innimellom dukker det opp eventyrlige skademeldinger og forklaringer på hvorfor det gikk som det gikk.

Alt for skjønnheten

– I tillegg er det hvert år noen som prøver å få dekket skjønnhetsoperasjoner etter å ha «gått på trynet» og skadet seg. Noen ganger er det drømmen om en penere nese eller større bryster som lokker, sier Voll.

– Selv om vi spøker litt med noen av sakene, er det viktig å påpeke at vi tar alle henvendelser på alvor. Derfor er også noen av eksemplene under dekket full ut, mens andre har fått avslag, sier Voll.

– Nå som reiselysten er begynt å komme tilbake til mange, er det noen par sjekkpunkter som er viktig å sjekke før avreise. Gyldig pass, innreiseregler, kredittkort og ikke minst at reiseforsikringen er OK, avslutter Voll.

Dronningens dødsfall ødela

I forbindelse med dronningens bortgang ble mye satt på vent eller avlyst i Storbritannia. En kunde hadde avtalt møte med adelige i utlandet. En annen hadde bestilt «kostbare» fotballbilletter til en fotballkamp for hele familien. Nær sagt alt stoppet opp i England og mange fikk reisen sin kraftig redusert. Noen ville ha dekket tap av billetter og noen av hele reisen. I tillegg ville noen ha dekket ny reise til fly, hotell og diverse billetter til ulike forestillinger.

Resultat: Disse kravene ble ikke dekket.

Fall til besvær

Kunden falt og slo seg på en flyplass ved landing på vei til ferie i sommer. Etter en kort tur på sykehus ville kunden ha dekket tapt ferie for seg og ektefelle samt for vennene som var med på reisen.

I tillegg ønsket han å få dekket ny tur, leie av leilighet for seg selv og venner, når han ble frisk og det passet for alle sammen. Også kostnader for leiebil og skade på mobil var ønsket.

Resultat: Kun noen av kravene ble innvilget.

SKADER PÅ REISE: Uhellet kan raskt være ute når du er på reise. Foto: Odd Roar Lange
SKADER PÅ REISE: Uhellet kan raskt være ute når du er på reise. Foto: Odd Roar Lange Vis mer

Sulten gressklipper

Etter en våt fjelltur i norsk terreng ble teltet hengt opp til tørk på noen hagemøbler etter et besøk hos et familiemedlem. Kunden har robotgressklipper og i løpet av natta «forsynte» den seg av telt og gulvduker og lagde mange små og store hull som ikke lot seg reparere. Kunden var ikke vant til slike gressklippere i hagen og ville ha dekket skadene.

Resultat: Ikke dekket av reiseforsikringen.

Kostbart armbåndsur

Kunde ble frastjålet klokke på reise i Barcelona. Kunden sto på gata da noen plutselig slo telefonen ut av hånda hans. Når han skulle plukke den opp fikk han «hjelp» av en person. Rett etterpå oppdaget han at klokka på armen var borte, en Audemars klokke til en verdi av en halv million kroner.

Resultat: Erstattet opp til sumbegrensningen på forsikringen. Tips: La kostbare klokker, smykker og verdigjenstander ligge igjen hjemme. Eventuelt må det tegnes egen verdigjenstandforsikring på gjenstanden.

RING POLITIET: Husk å melde tyveriet til politiet før du reiser hjem. Foto. Odd Roar Lange
RING POLITIET: Husk å melde tyveriet til politiet før du reiser hjem. Foto. Odd Roar Lange Vis mer

Møkkakjeller-trøbbel

Kunden mistet babycall i møkkakjelleren da vedkommende holdt på å melke kua. Kunden skriver blant annet dette om hendelsesforløpet.

«Jeg måtte ha med meg babycallen under melking, da babyen lå inne og sov. Plutselig sparket kua til babycallen, slik at den gikk i stykker.»

Resultat: Denne er ikke dekket av reiseforsikringen, ikke skadeverk påført av andre personer, ei heller på reise siden kunden var hjemme da uhellet skjedde.

Raske tyver

Flere kunder opplever årlig at de setter fra seg mindre bager, vesker eller sekker på gata, gjerne venter på en taxi, da noen kommer løpende forbi, tar med seg eiendeler og løper av gårde.

Noen har også opplevd dette av tyver på sparkesykkel. I utlandet kan ofte disse kjøre i en fart over 50 km/t, og er vanskelig å innhente.

Resultat: Dekkes av reiseforsikringer.

For varmt

Kunde avbestilte turen til sørligere strøk og måtte forklare grunnen i skademeldingen.

Kunden skriver : «Jeg måtte avbestille på grunn av at jeg ikke kan gå med munnbind hele dagen i varmen.»

Resultat: Ikke dekket. Reiseforsikringen dekker ved akutt oppstått sykdom, ulykke eller skade. At man ikke liker å gå med munnbind er ikke dekket. Andre eksempler er klage og krav på manglende fasiliteter på hotell, ved basseng, for langt til stranda osv. som. Dette dekkes heller ikke.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer