Backpackerbar med vinger

Flyselskapet som er designet for backpackerne skal snart være på vingene.

Gult og smilende fra BackpackersXpress. Foto: BackpackersXpress
Gult og smilende fra BackpackersXpress. Foto: BackpackersXpress Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lavkostfly med karaoke, dansekonkurranser, øl og pizza i flypuben ... Dette er noen av lokkemidlene som skal friste budsjettbevisst ungdom på ryggsekktur. Her blir det ingen førsteklasse, bare en "partyklasse". Ut med førsteklassesetene, og inn med moroa, sier selskapet BackpackersXpress, som planlegger å rigge to 747-fly med pub og liveunderholdning for transport på strekningen Manchester - Melbourne.

Egen DVD

Selv om det er lavkost som gjelder, er ikke tjenestetilbudet om bord like tynnslipt som det du vanligvis opplever på billigfly. Konseptet skal bygges rundt backpackerkulturen, og foruten karaoke og dansekonkurranser, vil hver passasjer få sin egen DVD-tjeneste der han eller hun kan velge mellom 300 titler.


Staben skal trenes opp til å skape aktivitet på flyet, og unge aboriginere skal fortelle tilreisende til Australia om sin kultur.

- Vi ønsker å gi kundene informasjon om destinasjonen før ankomst, i tillegg til bøtter av moro, sier konseptets skaper Glen Millen i flymagasinet Skytrax. I tillegg til kulturlærdom vil han at selskapet skal gi sine passasjerer på vei til Australia tips om dyreliv, badeliv og solbeskyttelse.

Forhandler

Hvorvidt selskapet kommer på vingene, avhenger av at det blir godkjent av australske myndigheter. Selskapet skal være i forhandlinger med flyplassen i Melbourne, og planlegger tre ukentlige tur-returreiser mellom Australia og Storbritannia. Turen vil gå via Delhi og Bangkok. Prisene er estimert å starte på drøye 7.000 kroner for en rundreise.

Selskapet har en nettside, som for tiden ikke er annet enn en smilende forside:

 • BackpackersXpress
 • Underholdning på DinSide Reise:

  pixel
 • Test deg selv - bevis hva du kan
 • Moro på tur - reisehumor
 • Reiseguiden og Skiguiden – les hva andre syns om dine reisemål
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer