Backpackernes vannhull i London

The Church i London heter stedet der backpackere fra hele verden velger å samles hver søndag.

Publisert
Sist oppdatert

The Church er Londons "hemmelige" vannhull og partysted for de unge og glade. Og da er det altså ikke en vanlig kirke de besøker, selv om de følger kirketider, og starter evenementet med å brøle Glory, glory halleluja …

Stedet for The Church fra slutten av september.
Stedet for The Church fra slutten av september. Vis mer

Skroll ned for mer.


Det er kun en ting som betyr noe i denne menigheten – nemlig å ha det moro. Megahøyttalerne overdøves nesten av flere hundre ungdommers allsang. Her er det musikk, liveshow med komikere og drikkekonkurranser og løssluppen stripping. Alt varer til 15.30, og de som ikke har fått nok fortsetter moroa på The Backpacker.

Og en advarsel følger. Den som er lettstøtt, den som ikke liker å treffe nye mennesker, den som ikke vil ha det moro, den som ikke kan feste hardt og den som er en "trainspotter" bør holde seg borte … (sitat fra The Church sine nettsider)

Fra 1979

Det er flest australiere og newzealendere her, og det var også ungdom fra disse landene som startet fenomenet. De avtalte å møtes på puben Golden Lion hver søndag klokken 12. Ryktet spredte seg lynkjapt, og de ble ganske snart mange ungdommer på treff hver uke. Puben var tilfeldigvis eid av en prest (!), og han sørget for at de ble underholdt av komikere og annet hver uke. Dermed oppstod The Church.

Nå har hele evenementet blitt så svært, at ungdommene har fylt et helt lagerbygg i Nord-London søndag etter søndag.

Hvor finner du kirken?

Nylig har bygningen ungdommene benyttet blitt solgt. Derfor er det klart for ny adresse, fra 28. september. Stedet heter The Forum, og ligger tre minutter fra Kentish Town undergrunnstasjon på Northern Line (adresse 9-17 Highgate Road). Frem til da kan du følge massene fra Kings Cross stasjon til den gamle adressen.

Ekstern lenke

 • The Church på nett

 • The Backpacker på nett
 • Verktøy for reiselyst


  Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.


  Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer