Backpacking i Sør-Afrika

Sol, surfing, safari, strikkhopping og hosteller som ligger på stranda. Sør-Afrika er perfekt for deg som liker backpackerferie.

Publisert
Sist oppdatert

Klokka er 10 om morgenen, og det begynner å bli såpass varmt på firemannsrommet at det er på tide å stå opp. Vi skyver glassdøren til side, og tråkker ut på terrassen. Sola står allerede høyt på himmelen, og på stranda rett nedenfor hostellet tester noen surfere bølgene.

Vi er på backpackerhostellet Island Vibe, som ligger på en sanddyne i Jaybay, en liten by som ligger langs Sør-Afrikas kjente Garden Route. Det blir frokost med ferskpresset juice på gresset foran hostellet, før vi rusler ned på stranda for å bade og slikke litt sol.

Gårsdagen ble passe sen, med "tropisk kveld" i hostellets bar, biljardturnering mot en gjeng tyskere, og strippeshow bak baren (noe det virket som om de to bartenderne hadde gjort før). Nå må vi restituere oss litt i sommersola.

Surf's up

En av oss har mer energi enn resten, og skal ta en surfetime på stranda. Jaybay er nemlig et kjent surfemekka i Sør-Afrika. De varme bølgene som ruller inn fra Det indiske hav er perfekte for den slags aktiviteter. Den fløyelsmyke sanden er perfekt for en helt annen type aktivitet - solslumring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer