Bad midt i storbyen

Stadig flere europeiske storbyer anlegger strender for å glede både innbyggere og turister. Se hvor du kan bade midt i byen.

Publisert
Sist oppdatert

Strandløven som også trives i asfaltjungelen kan vel ikke ønske seg mer enn en ferie full av shopping, severdigheter, pulserende nattliv - og sol og strand. Du kan nemlig få i både pose og sekk i stadig flere europeiske storbyer. Det er ikke alle storbyer (hvis byer som Oslo og Gøteborg kan kalles det) som har flotte strender like ved sentrum. Men mange av de som ikke har det, lager likegodt en kunstig strand der både byens innbyggere og tilreisende turister kan slange seg.

Det hele begynte i 2002 i Paris, som stengte en bit av veien langs Seinen for å gjøre plass til 3.000 tonn sand, palmer, parasoller og solsenger.

Her er en oversikt over storbystrendene, og når de er åpne:

AmsterdamNår: Juli til begynnelsen av septemberHvor: Vest for sentralstasjonenInfo: I Amsterdam ligger det flere storbystrender: Amsterdam Plage(med basseng, dansegulv og djer), Blijburg (kalles også Happy Village), Strand West og Strand Zuit.

BerlinNår: Mai-august/septemberHvor: Ved elven Spree bak Reichstag i bydelen MitteInfo: BundesPresseStrand - Flere bystrender oppstår hver sommer, når kanalsidene dekkes av sand, solstoler, parasoller og griller.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer