Badeferie i minusgrader

Island er helårsdestinasjon, selv for bikinituristen. Se hva du kan gjøre i kulda.

Publisert
Sist oppdatert

Det er økonomisk krise på Island, og dermed har sagaøya blitt et billigere reisemål. DinSide måtte ta turen og sjekke ståa.

Til Island i oktober? Det var bare én ting å gjøre – pakke med vinterkåpen, ullsokkene, skjerfet og vantene.

Som sagt så gjort. Da flyet startet innflyvningen mot Keflavik utenfor Reykjavik, åpenbarte et goldt og eventyraktig landskap seg. Her var vidder, myrer og snødekte fjell. Oktober på Island er nesten som vinter hjemme i Oslo. Turen ble en forsmak på de lange vintermånedene som venter hjemme i Norge.

Det blåste som bare rakkern, og selv om gradestokken viste minus to, var den effektive temperaturen langt lavere. Og jeg hadde glemt noe helt essensielt – en varm lue. Islendingene hastet forbi oss i gatene, godt innpakket i boblejakker, ullkåper, skjerf og luer. Mange hadde til og med skikkelige pelsluer, av typen du ser for deg at fangstmannen på Svalbard bruker.

Jeg blåste rundt helt barhodet, men det gikk egentlig greit, så lenge jeg foretok hyppige avstikkere inn i Reykjaviks butikker og kaféer. Det var absolutt trivelig. Islendingene er hyggelige og imøtekommende, og kakaoen er god!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer