Badeliv satt på spissen

Du finner strender, også i Gibraltar. Tekst: Vibeke Montero. Bilder: www.photito.com

Publisert
Sist oppdatert

Proff beach bumming

Ta en tur på stranda i Gibraltar, vi anbefaler fiskelandsbyen Catalan Bay på østsiden av klippen. Verken her eller på noen av de andre strendene finner du utleiesenger og -parasoller. Ganske enkelt fordi turistene tradisjonelt har holdt seg til Main Street.Her har norske håndkle- og potetgull-strandgåere mye å lære. Kvinnene har med seg tilsynelatende bunnløse kjølebager fylt med alt fra frosne druer som ungene sutter på som drops til alle ingrediensene for en vellykket tea time. Klokka fire er det er som om kvinnene kollektivt vet hva de skal gjøre. Små campingbord blir kledd i duk, og det klirrer i kopper. Under alle parasollene trylles det fram termoser med kokende vann, Tetleys teposer, melk på syltetøyglass og sukker, og teen blir selvfølgelig brygget med britisk ekspertise.

Senk skuldrene, føl deg trygg

Gibraltar er et utrolig trygt sted, både for lokalbefolkningen og besøkende turister. Her kan man trygt la lommeboka ligge igjen på land mens man tar seg en dukkert. Det er et gjennomsiktig samfunn med kontrollert grenseovergang til Spania, og dermed blir kriminelt snusk fort luket bort av effektive, engelske bobbier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer