Bader du trygt?

Trygg badeferie kan du blant annet få ved hjelp av denne oversikten.

Gardasjøen i Italia Foto: Star Tour
Gardasjøen i Italia Foto: Star Tour Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bade i ferien? Med EU-hjelp kan du holde deg unna det risikable badevannet. En oversikt som har samlet vannkvalitetsdata fra mer enn 21.000 strender i fjor, kan gi gode indikasjoner på hvor du du trygt kan legge ut badehåndkledet i år.

Her finner du EUs badevannsoversikt, der du blant annet ved hjelp av kart kan finne DIN strand. Men merk: Du bør vite hvilket område stranden ligger i for å finne frem.

Ferskvannstrøbbel i Italia

I fjor bestod 96,3 prosent av saltvannsbadestedene vannkvalitetsprøvene, mens 92 prosent av innlandsbadestedene fikk godkjent. Det er en forbedring fra året før. I Italia, Tsjekkia, Tyskland og Spania ble mer enn 10 badeområder stengt eller frarådet på grunn av kvalitetsmangler i 2008.

Les også om parasitten som rammer badenymfene og algene du ikke vil bade sammen med.

Vær spesielt obs på ferskvannsbading i Italia. 32,7 prosent av de undersøkte badestedene ble faktisk rapportert som stengt eller frarådet i løpet av fjoråret. Stengningene kan skyldes lokale utslipp langs land eller i vannet, forsøpling, algevekst og lignende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer