Egypt

Badevannet er alltid perfekt

Fiskerlandsbyen som ble badeby og ferieparadis.

VARME OG SJARME: Badebyen Sharm El Sheikh holder det den lover for dem som vil ha badeferie om vinteren. Foto: Odd Roar Lange
VARME OG SJARME: Badebyen Sharm El Sheikh holder det den lover for dem som vil ha badeferie om vinteren. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert

SHARM EL SHEIKH (DinSide) Egypt er et land et av de største landene i Afrika og har en av verdens mest spennende, myteomspunne og innholdsrike historie. Og dersom du vil mer enn bare å lese om historien, så bør benytte anledningen til å reise dit.

Flytida fra Oslo til Egypt er cirka 5,5 timer, litt avhengig av hvilken del av landet du vil besøke.

Noen velger å bruke hele tida i Egypt til reiser og opplevelser i landets historiske spor. Andre kombinerer det med et opphold med sol- og badeferie i den «nye» badebyen Sharm el Sheik.

Fiskerlandsbyen

Sharm El Sheikh, på folkemunne gjerne omtalt som «Sharm», har knappe 75 000 innbyggere og ligger på sørspissen av Sinaihalvøya i Egypt. Byen var opprinnelig en liten fiskerlandsby, og hadde liten betydning for den tidligere historien i Egypt.

Men byen, som ligger på kyststripen mellom Rødehavet og fjellet Sinai, har gjennomgått en voldsom utvikling til å bli den badebyen den er i dag. Og det var ikke uten grunn at det var nettopp her den tidligere president Hasni Mubarak hadde sitt feriepalass.

Turistene kommer

Den store turistsatsingen i Sharm El Sheikh startet allerede på 80-tallet, men skjøt for alvor fart tiåret seinere. Verdens store reisearrangører og hotellkjeder kjempet om å få de beste beliggenhetene ved sjøen. Og her ligger i de i dag, på rekke og rad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer