EasyJet:

Bæsjet på charterfly - kansellerte avgangen

Etter sol og varme på Kanariøyene, ble hjemreisen mildt sagt illeluktende.

KOM ALDRI I LUFTA: Etter flere timers venting, ble en passasjer trolig litt for nødig. Da gikk alt galt. Foto: Twitter/X/Skjermdump @Kittystreekx
KOM ALDRI I LUFTA: Etter flere timers venting, ble en passasjer trolig litt for nødig. Da gikk alt galt. Foto: Twitter/X/Skjermdump @Kittystreekx Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I september måtte en Delta Air Lines-flygning mellom Atlanta og Barcelona avbrytes etter bare én time i lufta.

Årsaken var at en av passasjerene hadde fått eksplosiv diaré nedover store deler av midtgangen.

I midten av oktober skjedde igjen.

Ifølge flere britiske medier, i tillegg til norske Canariavisen, skal en EasyJet-flygning mellom den spanske ferieøya Tenerife og Gatwick i London ha blitt kansellert søndag 15. oktober.

Årsaken? En passasjer hadde bæsjet på gulvet på flytoalettet.

Før uhellet skjedde, var det allerede svært dårlig stemning på flyet - som var over tre timer forsinket, skriver britiske The Independent.

Flyet skulle etter planen lette 20.05 lokal tid, med ankomst på Gatwick 00.20.

Trolig satt passasjerene fastspente i setet mens de ventet på avgang.

- Kan ha vært et uhell

En anonym passasjer har uttalt seg om hendelsen, som til slutt kansellerte hele flygningen.

Vedkommende mener situasjonen ble dårlig håndtert av EasyJet-ansatte.

- Fordi det kan faktisk bare ha vært en ulykke. Vi hadde mange problemer med flyet før avgang, så noen kan rett og slett bare ha bæsjet på seg ved et uhell, sier personen til britiske Daily Mail.

En mann er pågrepet og flere sendt til sykehus etter at flydøra ble åpnet under flyvning i Sør-Korea fredag 26. mai. Reporter: Edward Stenlund. Video: Twitter Vis mer

Etter kanselleringen, rundt klokka tre på natta, slet flyselskapet med å finne ledige hotellrom til de mange passasjerene.

«På grunn av ekstremt høy etterspørsel, kan vi dessverre ikke finne hotellrom i området. Hvis du trenger et rom, og er i stand til å fikse et selv, refunderer vi kostnadene for et rimelig rom, måltider og reisekostnader til og fra hotellet. I dette tilfellet ber vi deg se etter overnatting som er omtrent trestjerners eller tilsvarende», skal flyselskapet ha informert om i en uttalelse på sitt nettsted, ifølge Daily Mail.

- Uakseptabelt!

Dette skal ikke ha falt i god jord hos passasjerene, som etter alt å dømme ble «strandet» på terminalen uten verken informasjon eller noen ansatte å spørre om hjelp.

Og på sosiale medier, blant bilder og videoer, raser flere som trolig var om bord.

«Hvordan er det ok å la folk sitte i timevis på et fly, for så å fortelle dem midt på natta - og i et annet land - at det er kansellert?», hamrer en Twitter/X-bruker på tastaturet.

«Dette er UAKSEPTABELT! Kundebehandlingen deres er GRUSOM. Hundrevis av passasjerer forlatt strandet på flyplassterminalen. Gjør noe!!!!», skriker en annen.

«Veldig bra jobba av EasyJet for en forsinkelse på tre og en halv time med null kommunikasjon, for så å kansellere hele flygningen fordi noen dreit på gulvet. Jeg kunne på ekte ikke funnet opp denne historien en gang», skriver en bruker sammen med en video av pilotens endelige avgjørelse:

I klippet kan man høre piloten si: «Ganske underholdende å bæsje på det fremste toalettet, så vi må overnatte her nå. Vi skal få alle av flyet og organisere hoteller. Og så flyr vi tilbake i morgen.»

Samtidig hører man oppgitte passasjerer stønne høyt.

I en uttalelse til The Independent, sier EasyJet at:

«EasyJet kan bekrefte at flyet EZY8054 fra Tenerife til London, Gatwick 15. oktober i utgangspunktet ble forsinket fordi noen kofferter ble lastet om for å fraktes på en annen flygning av sikkerhetsgrunner, da flyet hadde overvekt.

Flyet med seinere forsinket over natta fordi flyet trengte ytterligere rengjøring. Vi ga hotellovernatting til alle kunder, men da det var begrenset tilgjengelighet på hoteller i området, informerte vi også om at alle kunne bestille eget hotell og at de ville få pengene refundert.

Våre passasjerers og ansattes sikkerhet og velvære er EasyJets høyeste prioritet, og selv om dette var utenfor vår kontroll, vil vi be om unnskyldning overfor passasjerene for ulempen det har forårsaket.»

Trodde voksenbleie var bombe

Fredag forrige uke måtte et fly på vei fra Panama i Mellom-Amerika til Tampa i Florida, USA, bli omdirigert etter at en voksenbleie ble forvekslet med ei bombe.

144 passasjerer måtte forlate flyet på Tocumen internasjonale lufthavn i Panama by, mens «bomba» på flytoalettet ble undersøkt.

- Flyet sto på en sikker rullebane der politiets bombegruppe og spesialtrente hunder undersøkte gjenstanden - og fant ut at det var en voksenbleie, sier José Castro, sjef for flyplassens sikkerhetsteam, til Associated Press (AP).

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer