Bagasje-skadene Norwegian ikke vil erstatte

Sender du barnevogna som bagasje uten å pakke den godt nok og den blir skadet, må du betale for skadene, mener Norwegian. Transportklagenemnda er uenig.

REISE MED BARNEVOGN? Tar du med barnevogn på en flyreise og vognen blir skadet, skal du ha erstatning fra flyselskapet, slår Transportklagenemnda fast. Foto: NTB Scanpix
REISE MED BARNEVOGN? Tar du med barnevogn på en flyreise og vognen blir skadet, skal du ha erstatning fra flyselskapet, slår Transportklagenemnda fast. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Flere vedtak i Transportklagenemnd handler om Norwegian-passasjerer som har fått ødelagt barnevogner i forbindelse med en flyreise.

Disse vognene har ikke vært pakket i noe som beskytter vognen spesielt, dermed viser Norwegian til sine vilkår om at de kun tar ansvar for skader på barnevogner hvis de er pakket i hard plast.

Det kan de ikke gjøre, slår Transportklagenemnda fast. Dermed må Norwegian betale for skadene likevel.

Barnevogner er skjøre gjenstander

Transportklagenemnda viser i sine vedtak til luftfartsloven, og skriver gjentakende i sine vedtak som omhandler ødelagte barnevogner på Norwegian-fly, at det ikke er «anledning til å ta forbehold i generelle vilkår som begrenser fraktførers ansvar etter luftfartsloven».

Vi har spurt Norwegian om hvorfor de i deres vilkår kun tar ansvar for skader på barnevogner hvis de er pakket i hard plast, og om de har vurdert å endre vilkårene, ettersom Transportklagenemnda sier de ikke kan ta forbehold i generelle vilkår etter luftfartsloven.

Astrid Mannion-Gibson, talsperson i Norwegian, sier til Dinside at barnevogner er skjøre gjenstander og trenger beskyttelse for å forhindre skader.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer