Bagasjelapp i 210 km/t

Nå kan du skrive ut bagasjelappen om bord på Flytoget.

BAGASJELAPP I FULL FART? Har du det travelt, kan du spare tid på flyplassen ved å skrive ut bagasjelappen på flytoget. Alt du trenger, er boardingkort på mobilen - så er det bare å skanne og så kommer lappen ut. Foto: Flytoget
BAGASJELAPP I FULL FART? Har du det travelt, kan du spare tid på flyplassen ved å skrive ut bagasjelappen på flytoget. Alt du trenger, er boardingkort på mobilen - så er det bare å skanne og så kommer lappen ut. Foto: Flytoget Vis mer
Publisert

Reisebransjen kan fortelle at etterspørselen etter Syden-reiser øker, og flyselskapene øker så smått flytilbudet både innenlands og utenlands.

Skal du ut og fly fra Oslo Lufthavn og reiser til flyplassen med Flytoget, kan du nå skrive ut bagasjelappen din på om bord på toget, på vei til flyplassen.

- Det nye her er også at du ikke trenger å ta på automaten i det hele tatt; du trenger kun å holde mobilen inntil automaten, noe som mange setter pris på i disse dager, forteller Elisabeth Gjestland, kommunikasjonsrådgiver i Flytoget AS til Dinside.

Slik virker den

Skal du ut og fly og skal sjekke inn bagasje, kan du selvsagt skrive ut bagasjelapp for bagasjen din på flyplassen som vanlig.

Du kan også skrive ut bagasjelapp på Flytogterminalen, før du går om bord i Flytoget.

Den nye automaten som nå er installert om bord på Flytoget, skiller seg fra de andre automatene ved at den er helt berøringsfri.

Alt du trenger å gjøre, er å sjekke inn på mobilen eller via app, som vanlig - så skanner du boardingkortet i leseren på automaten - og så blir bagasjelappen automatisk skrevet ut.

Prøveprosjekt

Gjestland forteller til Dinside at det foreløpig er snakk om et prøveprosjekt, som startet 3. juni

- Foreløpig er det et prøveprosjekt i ett tog for å se om det er noe kunden liker og vil ha. Tilbakemeldingene foreløpig er utelukkende positive, så det lover godt, sier Gjestland.

Avhengig av hvordan prøveprosjektet går, vil det installeres slike automater på alle flytogene.

- Ikke bare bidrar det til effektiv tidsbruk på vei til flyplassen, men viktigst er det at det er også et tiltak for bedre smittevern for dem som skal ut og fly, ettersom maskinene er helt berøringsfrie. Og når man har bagasjelappen klar allerede før man kommer frem til flyplassen, betyr det også at man kan gå rett til bag-drop og slippe å stå i kø for å få bagasjelappen først, sier Gjestland.

Gull fra arkivet: Se hvordan det er å kjøre Norges raskeste tog, Flytoget! Video: Per Ervland Vis mer

Disse flyselskapene er med

Foreløpig kan du skrive ut bagasjelapp i de nye automatene på Flytoget, med disse flyselskapene:

 • SAS
 • Norwegian
 • Widerøe (kommer snart)
 • Air France
 • KLM
 • Aegean
 • Atlantic
 • Wizz
 • Sunclass
 • Lufthansa
 • Austrian
 • Swiss

Flytoget kjører normale sommerruter og har sine vanlige priser.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer