Bagasjetyver herjer i Sverige

Flyr du fra Arlanda, advares du nå mot sleipe bagasjetyver, som benytter triks vi vanligvis må lenger syd i Europa for å treffe på.

Publisert
Sist oppdatert

Svensk politi og luftfartsverk advarer nå reisende på Stockholms hovedflyplass mot systematiske tyverier og svindelforsøk. Mens du snur ryggen til, blir du lettet for verdisaker som vesker, fotoutstyr, penger, datamaskiner og kabinkofferter.

Skroll ned for mer.

Tretten tyveri på fem dager

Tyveriene på Arlanda har helt tatt av den siste tiden, og over en periode på fem dager, ble tretten tyveri anmeldt fra en av terminalene på flyplassen. Det skriver svenske Aftonbladet.

Penger i lommen tyvenes favoritt.
Penger i lommen tyvenes favoritt. Vis mer


Svindelmetodene

Metodene svindlerne benytter er velkjente triks, som kan ligne på flere DinSide tidligere har beskrevet. Og de opererer gjerne flere sammen, der en holder deg opptatt, mens en annen sniker til seg verdisakene.

 • En tyv kliner til klærne dine med barberskum eller sennep, og kommer til for å hjelpe deg å tørke det bort. En medhjelper kommer fra motsatt retning og snapper bagasjen din, mens du er opptatt med flekken.

 • En kvinne kommer med et kart og ber om hjelp. En medhjelper slår til mot verdisakene dine mens du viser vei.

 • Noen kommer mot deg og stiller spørsmål på et fremmed språk, gjerne i forhold til ankomsttavlen. I forvirringen slår en medhjelper til og forsyner seg med verdisakene dine.

 • En bil stanser ved din, og tyvene stiger ut for å prate med deg. Etter noen ord er vekslet oppdager du at bagasjen din er borte.
 • Tipsene

  Etter å ha pratet med bilistene, oppdager turistene at verdisakene er plukket ut av bilen.
  Etter å ha pratet med bilistene, oppdager turistene at verdisakene er plukket ut av bilen. Vis mer


  Rådene for å unngå å bli neste offer er for så vidt enkle. Sett aldri fra deg veskene. Ha pengene på kroppen, ikke i passet eller i håndbagasjen. Ha kameravesken rundt halsen, ikke hektet på bagasjen eller liggende i stolen ved siden av.

  Mer om tyver, svindlere og lureri

 • Advarer mot sleipe salgstriks

 • Mynter og dritt i Tyrkia

 • Lesernes verste svindelhistorier

 • Vokt deg for svindlerne

 • Tyvenes beste triks
 • Verktøy for reiselyst

  Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler. Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer