Bagasjetyver herjer i Sverige

Flyr du fra Arlanda, advares du nå mot sleipe bagasjetyver, som benytter triks vi vanligvis må lenger syd i Europa for å treffe på.

Publisert
Sist oppdatert

Svensk politi og luftfartsverk advarer nå reisende på Stockholms hovedflyplass mot systematiske tyverier og svindelforsøk. Mens du snur ryggen til, blir du lettet for verdisaker som vesker, fotoutstyr, penger, datamaskiner og kabinkofferter.

Skroll ned for mer.

Tretten tyveri på fem dager

Tyveriene på Arlanda har helt tatt av den siste tiden, og over en periode på fem dager, ble tretten tyveri anmeldt fra en av terminalene på flyplassen. Det skriver svenske Aftonbladet.

Svindelmetodene

Metodene svindlerne benytter er velkjente triks, som kan ligne på flere DinSide tidligere har beskrevet. Og de opererer gjerne flere sammen, der en holder deg opptatt, mens en annen sniker til seg verdisakene.

En tyv kliner til klærne dine med barberskum eller sennep, og kommer til for å hjelpe deg å tørke det bort. En medhjelper kommer fra motsatt retning og snapper bagasjen din, mens du er opptatt med flekken.En kvinne kommer med et kart og ber om hjelp. En medhjelper slår til mot verdisakene dine mens du viser vei.Noen kommer mot deg og stiller spørsmål på et fremmed språk, gjerne i forhold til ankomsttavlen. I forvirringen slår en medhjelper til og forsyner seg med verdisakene dine.En bil stanser ved din, og tyvene stiger ut for å prate med deg. Etter noen ord er vekslet oppdager du at bagasjen din er borte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer