Bakgatene som dreper

Noen steder skal du passe både klokken og gaten du ferdes i - hvis ikke kan du dø for skoene dine.

Publisert
Sist oppdatert

- Hei du, snakker du engelsk?

En pent antrukket herre roper til meg over gaten.

- Du må finne deg en taxi og reise herifra med en gang, sier han med en skrikende stemme som får meg til å skjønne at han snakker alvor.

Hvorfor, spør jeg?

- Hvis du går rundt med et kamera som det der, så skyter de deg for å få tak i det om de må. Det gjør de for skoene dine også for den saks skyld...

Jeg blir stående litt måpende, før jeg vinker inn en av de mange rusttønnene av noen taxier som sirkler rundt i gatene. Forundret setter jeg meg inn og humper av gårde, ut av den gamle bydelen.

Jeg har akkurat fått oppleve å gå i en klassisk turistfelle av de mer seriøse, men heldigvis kommet fra det like hel.

Tidligere på ettermiddagen kom jeg til Casco Viejo, den gamle bydelen av Panama City, i god tro om at dette er en av de mest interessante stedene å besøke i millionbyen. Noe det for så vidt også er, med modifikasjoner...

"Casco Viejo kan på mange måter sammenlignes med Havanna. Området har sin blide og imøtekommende lokalbefolkning, pastellfargede bygninger og koselige små kafeer. Sørg for å ta med nok film eller minnekort."

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer