Bangkoks flyplass er stengt

Okkupert av opprørere - tusenvis av passasjerer er strandet.

Foto: Wimolmas Poklin
Foto: Wimolmas Poklin Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rundt 3.000 utenlandske turister sitter nå fast i Bangkok, etter at demonstranter og opprørere har lammet flyplassen. Det skriver bbc.co.uk.

Alle flyvninger er kansellert, og demonstrantene sier at de ikke vil fjerne seg før Thailands regjering går av.

Ifølge BBCs korrespondent hersker det full forvirring på flyplassen, men demonstrantene er så langt rolige, og oppfører seg hyggelig overfor turistene som sitter i klemma på flyplassen.

Demonstrantene har ikke blandet seg inn i den påbegynte evakueringen av de rundt 3.000 turistene, men situasjonen er kaotisk og uoversiktelig, skriver bbc.co.uk.

Fare for voldelige sammenstøt

Så langt er altså ikke turistene i fare, men situasjonen er usikker. Tidlig onsdag morgen ble flere demonstranter lettere skadet etter en rekke små eksplosjoner. Det er uklart hva som var årsaken, og hvem som sto bak. Det er en viss fare for at det kan komme til voldelige sammenstøt mellom demonstrantene og grupper som støtter den sittende regjeringen.

Innkommende flyvninger har blitt omdirigert til andre flyplasser i landet, blant annet Chiang Mai og Phuket. Flyselskaper har valgt å kansellere sine flyvninger til Bangkok på grunn av situasjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer