Banker i Italia

De fleste hoteller, spisesteder, transportmidler og forretninger i Italia aksepterer VISA. Men av og til trenger vi å ta ut litt kontanter. Av Turid Skarre Aasebø

Publisert

Jeg har stått i én times kø i Banco de Roma i Terracina for å ta ut 600.000 lire, for så å måtte gå med uforrettet sak fordi jeg hadde glemt å ta med passet. De er strenge på slikt i Italia.

En dag skulle jeg ta ut penger i Banco de Romas filial. Man må gå gjennom en metalldetektor før man får slippe inn i bankene her, så mobiltelefoner, paraplyer og annet må settes igjen i inngangspartiet i dertil egnedeoppbevaringsbokser.

Mange bak skrankene

Væpnede vakter i skuddsikre vester holder oppsyn med at alt går riktig for seg. I de italienske bankene er det som regel ganske mange som jobber bak skrankene - men vanligvis er det kun én eller to som betjener publikum. Og disse to ser ut til å ha kjempegod tid - uansett hvor lang kø der er.

Bankfunksjonærene sitter bak glassrutene sine og røyker, svinser litt rundt i lokalet, prater med hverandre og gjør unna en ekspedering sånn cirkahvert kvarter. Kundene som står i kø - i den grad det går an å snakke om kø - for italienerne har en ganske annen og mer anarkistisk køkultur enn hva vi veloppdragne, sosialdemokratiske skandinaver er vant med - ser ut til å avfinne seg med det meste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer