Barcelonas mest kjente

Ti ting som er det første vi tenker på ved Barcelona.

Publisert
Sist oppdatert

1: Las RamblasDet berømte gateløpet som strekker seg fra havneområdet til det sentrale torget Placa Catalunya. Her er det full fart døgnet rundt med flere spennende markeder, turistinfiserte restauranter, gateselgere, gjøglere og lommetyver selvsagt.

2: Katedralene Sagrada Familia er Antoni Gaudís ufullendte storverk, og vil bli byens desidert største katedral. I mellomtiden (som vil vare i mange tiår fremover) er byggverket byens desidert mest kjente landemerke og store turistattraksjon. Dessuten bør du få med den gotiske katedralen i gamlebyen, som ble påbegynt på 1200-tallet, og fullført i 1913 (Se bilde i fotoalbumet.)

Skroll ned for mer.3: GaudíDen ovenfor nevnte arkitekt har satt tydelig preg på bybildet i Barcelona. Hans særpregede bygninger samt fantastiske Parc Güell bør stå på enhver turists ønskeliste - vi droppet disse denne gangen siden vi har vært her før.

Gaudís verker i Barcelona

4: GamlebyenGamlebyen kranser Las Ramblas. Mellom smale smug og fine plasser ligger byens eldste bygninger, kronet av katedralen og det gamle kongepalasset. Begge finnes i det gotiske kvarteret (Barri Gòtic), byens gamle hjerte som ble valgt som sentrum av romerne for 2.000 år siden. I gamlebyen ligger også Parc de la Ciutadella som både kan by på moderne museum og zoologisk have.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer