1: Las Ramblas
Det berømte gateløpet som strekker seg fra havneområdet til det sentrale torget Placa Catalunya. Her er det full fart døgnet rundt med flere spennende markeder, turistinfiserte restauranter, gateselgere, gjøglere og lommetyver selvsagt.

2: Katedralene
Sagrada Familia er Antoni Gaudís ufullendte storverk, og vil bli byens desidert største katedral. I mellomtiden (som vil vare i mange tiår fremover) er byggverket byens desidert mest kjente landemerke og store turistattraksjon. Dessuten bør du få med den gotiske katedralen i gamlebyen, som ble påbegynt på 1200-tallet, og fullført i 1913 (Se bilde i fotoalbumet.)
Skroll ned for mer.
3: Gaudí
Den ovenfor nevnte arkitekt har satt tydelig preg på bybildet i Barcelona. Hans særpregede bygninger samt fantastiske Parc Güell bør stå på enhver turists ønskeliste - vi droppet disse denne gangen siden vi har vært her før.

4: Gamlebyen
Gamlebyen kranser Las Ramblas. Mellom smale smug og fine plasser ligger byens eldste bygninger, kronet av katedralen og det gamle kongepalasset. Begge finnes i det gotiske kvarteret (Barri Gòtic), byens gamle hjerte som ble valgt som sentrum av romerne for 2.000 år siden. I gamlebyen ligger også Parc de la Ciutadella som både kan by på moderne museum og zoologisk have.
5: Shopping
I en by med flere millioner innbyggere, og som regnes som den rikeste i Spania, er det ikke overraskende at shoppingmulighetene kan gi alvorlige forstrekninger i handlearmene. Design, rariteter, mat, interiør, blomster ... Kanskje vil du slite med å finne brunosten her, men ut over det bør det meste være mulig å spore opp.
6: Deilig mat
Kakebutikkene er et syn, og selv frokostbordene på de fleste greie hoteller bugner av søtsaker å starte dagen med. For byens og kanskje Europas beste matmarked besøker du La Boqueria på Ramblas. Her får du alle matvaretyper som tenkes kan. Ellers er det mye av det vi tenker på som typisk spansk som gjelder: oliven, cava (spansk champagne), almendras fritas (friterte, salte mandler), chorizos (pølser) alle typer tapas ... Bare ta for deg.
7: Olympiske leker i 1992
Barcelona gikk gjennom en solid ansiktsløftning forut for OL i 1992. Olympiastadion finner du på Monjuïc-høyden, byens store og sentrumsnære rekreasjonsområde. Stadion er faktisk fra 1936, men ble bygget om til å romme publikumsmengdene i 1992. Den mest dramatiske effekten fikk imidlertid OL på byens ansikt mot Middelhavet. De gamle industriområdene i Poble Nou er nå kjent som Vila Olímpica, og byr på palmekranset strandpromenade og moderne hotell- og restaurantfasiliteter langs fire kilometer med sandstrand. Bygningene som huset atletene under OL, er nå tatt i bruk som vanlige bolighus for Barcelonas innbyggere.

8: Strendene
Byen fikk kilometervis med ny strand til OL, og disse kilometrene brukes flittig, spesielt av
lokale innbyggere. Føler du for å kombinere storbyferien med et bad, er det selvsagt mulig, men renere vann finner du nok andre steder.
9: Havnen
Som tidligere nevnt finner vi her Port Olimpic, et område som ble revolusjonert under OL. Få med deg et av Europas største akvarier lenger mot vest, nær det heller usjarmerende fornøyelsessentrumet Maremagnum ved Port Vell.
10: Turisthorder
Det er et faktum at byen er av de mest populære reisemålene i Europa - og det merkes i gatene. Lik det eller hat det - slik er det bare.