Barcelonas mest kjente

Ti ting som er det første vi tenker på ved Barcelona.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

1: Las Ramblas
Det berømte gateløpet som strekker seg fra havneområdet til det sentrale torget Placa Catalunya. Her er det full fart døgnet rundt med flere spennende markeder, turistinfiserte restauranter, gateselgere, gjøglere og lommetyver selvsagt.

Den uferdige Sagrada Familia er et av byens mest kjente landemerker. Foto: Inga Ragnhild Holst Foto: Inga Holst
Den uferdige Sagrada Familia er et av byens mest kjente landemerker. Foto: Inga Ragnhild Holst Foto: Inga Holst Vis mer

2: Katedralene

Sagrada Familia er Antoni Gaudís ufullendte storverk, og vil bli byens desidert største katedral. I mellomtiden (som vil vare i mange tiår fremover) er byggverket byens desidert mest kjente landemerke og store turistattraksjon. Dessuten bør du få med den gotiske katedralen i gamlebyen, som ble påbegynt på 1200-tallet, og fullført i 1913 (Se bilde i fotoalbumet.)

Skroll ned for mer.

3: Gaudí
Den ovenfor nevnte arkitekt har satt tydelig preg på bybildet i Barcelona. Hans særpregede bygninger samt fantastiske Parc Güell bør stå på enhver turists ønskeliste - vi droppet disse denne gangen siden vi har vært her før.

 • Gaudís verker i Barcelona
 • Litt humor er det også plass til i gatene i Gamlebyen.
  Litt humor er det også plass til i gatene i Gamlebyen. Vis mer

  4: Gamlebyen

  Gamlebyen kranser Las Ramblas. Mellom smale smug og fine plasser ligger byens eldste bygninger, kronet av katedralen og det gamle kongepalasset. Begge finnes i det gotiske kvarteret (Barri Gòtic), byens gamle hjerte som ble valgt som sentrum av romerne for 2.000 år siden. I gamlebyen ligger også Parc de la Ciutadella som både kan by på moderne museum og zoologisk have.

  5: Shopping
  I en by med flere millioner innbyggere, og som regnes som den rikeste i Spania, er det ikke overraskende at shoppingmulighetene kan gi alvorlige forstrekninger i handlearmene. Design, rariteter, mat, interiør, blomster ... Kanskje vil du slite med å finne brunosten her, men ut over det bør det meste være mulig å spore opp.

  6: Deilig mat
  Kakebutikkene er et syn, og selv frokostbordene på de fleste greie hoteller bugner av søtsaker å starte dagen med. For byens og kanskje Europas beste matmarked besøker du La Boqueria på Ramblas. Her får du alle matvaretyper som tenkes kan. Ellers er det mye av det vi tenker på som typisk spansk som gjelder: oliven, cava (spansk champagne), almendras fritas (friterte, salte mandler), chorizos (pølser) alle typer tapas ... Bare ta for deg.

 • Se også våre tips om tapas

 • Når spiser du i Spania? Rådene finner du her.

 • På en gyllen snurr med cava i glasset
 • 7: Olympiske leker i 1992
  Barcelona gikk gjennom en solid ansiktsløftning forut for OL i 1992. Olympiastadion finner du på Monjuïc-høyden, byens store og sentrumsnære rekreasjonsområde. Stadion er faktisk fra 1936, men ble bygget om til å romme publikumsmengdene i 1992. Den mest dramatiske effekten fikk imidlertid OL på byens ansikt mot Middelhavet. De gamle industriområdene i Poble Nou er nå kjent som Vila Olímpica, og byr på palmekranset strandpromenade og moderne hotell- og restaurantfasiliteter langs fire kilometer med sandstrand. Bygningene som huset atletene under OL, er nå tatt i bruk som vanlige bolighus for Barcelonas innbyggere.

  Hotel Arts ligger ved Port Olímpic. Foto: Inga Ragnhild Holst
  Hotel Arts ligger ved Port Olímpic. Foto: Inga Ragnhild Holst Vis mer

  8: Strendene
  Byen fikk kilometervis med ny strand til OL, og disse kilometrene brukes flittig, spesielt av
  lokale innbyggere. Føler du for å kombinere storbyferien med et bad, er det selvsagt mulig, men renere vann finner du nok andre steder.

  9: Havnen
  Som tidligere nevnt finner vi her Port Olimpic, et område som ble revolusjonert under OL. Få med deg et av Europas største akvarier lenger mot vest, nær det heller usjarmerende fornøyelsessentrumet Maremagnum ved Port Vell.

 • Se vår reportasje fra glamorøse Hotel Arts
 • 10: Turisthorder
  Det er et faktum at byen er av de mest populære reisemålene i Europa - og det merkes i gatene. Lik det eller hat det - slik er det bare.

 • Se bildene fra vår dagsrundtur i Barcelona
 • Tilbake til innledningen

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer