Coronavirus

Bare disse landene er gule nå

Flere og flere land i Europa blir rødmerket. Nå er det kun noen få gule land igjen.

Publisert
Sist oppdatert

Fra nedstengningen av Norge og et generelt reiseråd som fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land, åpnet Norge først opp grensene mot Norden 15. juni - og fra 15. juli til land i Europa med tilfredsstillende smittenivå.

15. juli var det kun noen få steder som ikke oppfylte Folkehelseinstituttets smittekriterier og som dermed var merket med rødt på smittekartet.

Nå er situasjonen snudd på hodet og det er kun et fåtall land som faktisk oppfyller smittekriteriene og som dermed er merket med gult på FHIs smittekart.

Disse landene er gule nå

Forrige uke gikk regjeringen ut og endret fargeskalaen på smittekartet fra grønt og rødt til gult og rødt.

Bakgrunnen for endringen at myndighetene ønsker å bevisstgjøre befolkningen om å tenke seg nøye om og sette seg inn i situasjonen i det landet de skal reise til - og at unntakene fra reiserådet er ikke en oppfordring om å reise utenlands.

Hellas, Irland, Storbritannia, Østerrike og København er de siste landene og regionene som blir rødmerket på smittekartet, med virkning fra midnatt til lørdag 22. august.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer