Bare ett land krever munnbind

Nå krever flyselskapene endring.

KRAV: Reiser du til Spania må du belage deg på bruk av munnbind. Foto: Vidar Ruud/NTB
KRAV: Reiser du til Spania må du belage deg på bruk av munnbind. Foto: Vidar Ruud/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oslo Lufthavn var den første storflyplassen som skrotet munnbindkravet og SAS fulgte etter i starten av mars med å fjerne påbudet på charterreiser, men det gjelder ikke på reiser til Spania.

For mens de fleste land i EU har skrotet munnbindpåbud, er Spania alene om fortsatt å ha det som krav på kollektivtransport, som også inkluderer flyreiser.

Nå ber flyselskapene myndighetene om å oppheve kravet.

Ønsker endring

- Én av flyindustriens største bekymringer, er at bruk av munnbind ikke gir mye mening. Vi er det eneste landet sammen med Kina og ett eller to andre som fortsatt har dette, uttalte Juan Cierco, kommunikasjonsdirektør i Iberia - Spanias største flyselskap, under et arrangement for bedrifter i regi av Europa Press i går.

Cierco skal ha tatt på seg et munnbind og deretter uttalt:

- Her sitter vi med sju ministere og ingen av dem bruker munnbind, så å sette seg på et fly til eller fra Spania og bli tvunget til å bruke munnbind, gir ingen mening.

Han advarte samtidig mot at munnbindkravet påvirket både turisme og bedrifter, og at internasjonale passasjerer foretrekker å reise til andre destinasjoner og med andre flyselskap, fordi ti timer med munnbind på å fly, frister lite for mange.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.