Bare ett land krever munnbind

Nå krever flyselskapene endring.

KRAV: Reiser du til Spania må du belage deg på bruk av munnbind. Foto: Vidar Ruud/NTB
KRAV: Reiser du til Spania må du belage deg på bruk av munnbind. Foto: Vidar Ruud/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oslo Lufthavn var den første storflyplassen som skrotet munnbindkravet og SAS fulgte etter i starten av mars med å fjerne påbudet på charterreiser, men det gjelder ikke på reiser til Spania.

For mens de fleste land i EU har skrotet munnbindpåbud, er Spania alene om fortsatt å ha det som krav på kollektivtransport, som også inkluderer flyreiser.

Nå ber flyselskapene myndighetene om å oppheve kravet.

TIPS: Dette er genialt om du vil se serie eller film på flyet! Video: Hanna Krogh-Reinsnes. Klipp: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Ønsker endring

- Én av flyindustriens største bekymringer, er at bruk av munnbind ikke gir mye mening. Vi er det eneste landet sammen med Kina og ett eller to andre som fortsatt har dette, uttalte Juan Cierco, kommunikasjonsdirektør i Iberia - Spanias største flyselskap, under et arrangement for bedrifter i regi av Europa Press i går.

Cierco skal ha tatt på seg et munnbind og deretter uttalt:

- Her sitter vi med sju ministere og ingen av dem bruker munnbind, så å sette seg på et fly til eller fra Spania og bli tvunget til å bruke munnbind, gir ingen mening.

Han advarte samtidig mot at munnbindkravet påvirket både turisme og bedrifter, og at internasjonale passasjerer foretrekker å reise til andre destinasjoner og med andre flyselskap, fordi ti timer med munnbind på å fly, frister lite for mange.

Tidligst i mars?

Press fra lokale bedrifter kan få spanske myndigheter til å lempe på kravene, men ifølge rapporter fra oktober har helsemyndighetene kommet fram til at de ikke vil gjennomgå det nåværende påbudet før mars, skriver det spanske nettstedet The Local.

Ifølge rapportene mener Spanias svar på Folkehelseinstituttet at det på nåværende tidspunkt med vinteren på anmarsj ikke er riktig å lempe på kravene.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer