Oppdatering av smittekart:

Bare fem grønne land igjen

I dag oppdaterer Folkehelseinstituttet smittekartet. Endringene vil gjelde fra natt til mandag 23. august.

GRØNT: Polen er ett av fem land som fortsatt er grønt på smittekartet, her fra Warszawa. Foto: Cinematographer / Shutterstock / NTB
GRØNT: Polen er ett av fem land som fortsatt er grønt på smittekartet, her fra Warszawa. Foto: Cinematographer / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag oppdateres smittekartet, og endringene vil gjelde fra natt til mandag 23. august.

Det er bare Polen, Romania, Tsjekkia, Ungarn og Slovakia som fortsetter å være grønne. Det skriver regjeringen i en pressemelding.

Hele Sverige blir rødt

Fra mandag blir åtte nye regioner i Sverige oransje eller røde på smittekartet, så nå er det ingen grønne regioner i Sverige lenger.

Regionene Blekinge, Dalarna, Jönköping, Kalmar, Kronoberg og Västernorrland går fra grønn til oransje, mens Gävleborg og Örebro går fra grønn til rød.

Samtidig har de svenske regionene Gotland, Halland, Stockholm, Värmland, Västerbotten, Västmanland, Västra Götaland, Skåne og Jämtland alle blitt endret fra oransje til rød, skriver regjeringen.

Foreløpig er det ingenting som skiller oransje og røde områder med tanke på reiseregler, men norske myndigheter har tatt høyde for at det kan bli en forskjell i fremtiden.

Det gjøres ingen endringer i Danmark. Dermed er det fortsatt innreiserestriksjoner og karantenekrav ved innreise fra alle regioner i Danmark - med unntak av Færøyene.

I Finland innføres det innreiserestriksjoner og karantenekrav for to nye regioner, dermed er det bare én region i Finland som er grønn -Mellersta Österbottens SVD og Östra Savolax SVD, går fra grønn til oransje.

To nye land med karantenekrav

Tyskland og Latvia går fra grønt til oransje, og man må nå gå i karantene om man kommer til Norge fra disse landene.

En del land beholder fargen sin på smittekartet, følgende forblir oransje: Italia, San Marino, Vatikanstaten, Kroatia, Luxembourg, Bulgaria, Slovenia og Østerrike.

Portugal, Irland, Hellas, Malta, Frankrike, Estland, Nederland, Belgia, Litauen, Sveits og Liechtenstein forblir røde, eller endres fra oransje, mens Andorra, Kypros, Spania, Storbritannia og Monaco forblir mørkerøde.

Øygruppene Madeira og Portugal forblir oransje, mens Azorene, Kanariøyene, Nordlige egeiske øyer, Sardinia og Sicilia forblir røde.

Balearene, Korsika, Kreta, Sørlige egeiske øyer og De joniske øyer, forblir mørkerøde med krav om karantenehotell, forklarer regjeringen.

Folkehelseinstituttet vurderer aktuelle land hver uke:

  • I partallsuker gjøres det en bred vurdering basert på smittesituasjonen og om landene og områder skal gis lettelser eller skjerpelser.
  • I oddetallsuker vurderes kun om smittesituasjonen tilsier at noen land skal få strengere regler.

Med andre ord er det ingen land som kan grønnmerkes denne uka (33 er oddetallsuke), selv om de måtte ha et smittenivå som skulle tilsi at de kunne ha vært farget grønne.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer