- Barn ble slengt i taket

Derfor bør du bruke belte under hele flyturen.

Turbulens kan lett oppstå, og noen ganger svært kraftig. Derfor bør passasjerer alltid være fastspent under flyturen. Illustrasjonsfoto: Colourbox
Turbulens kan lett oppstå, og noen ganger svært kraftig. Derfor bør passasjerer alltid være fastspent under flyturen. Illustrasjonsfoto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Passasjerer på Qantas Airbus-flyet som 7. oktober måtte nødlande på flyplassen Learmonth Airport i Australia, har beskrevet hvordan barn og babyer ble slengt i taket og ble værende der i flere sekunder før de falt ned på grunn av kraftig turbulens.

Forferdelige scener

Ifølge news.com.au, ble 20 passasjerer og kabinansatte alvorlig skadet, mens 20 andre ble behandlet for mindre skader. De forferdelige scenene som utartet seg på flyet har også rystet passasjerene kraftig:

- Den stakkars ungen som satt ved siden av oss traff taket og ble holdt der i rundt tre sekunder før faren hans klarte å dra ungen tilbake i setet, fortalte passasjer Mark Bell til ABC News.

En annen passasjer fortalte at de som var på vei til toalettet og som ikke satt i setene sine var de som ble hardest rammet. Han beskrev også hvordan barn og små babyer ble slengt i taket og falt ned igjen.

Hva tåler et fly?

Se informasjonsvideo om turbulens ned i saken.

Vær fastspent hele tiden

Slike ulykker er en påminnelse til passasjerer om hvor viktig det er å ta på setebeltet når flybesetningen pålegger det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer