Barnefiendtlig feriegruff

Turen til Tunis ble ikke helt slik den norske barnefamilien forventet.

Hva er egentlig en barnevennlig ferie?
ILLUSTRASJONSFOTO/Inga Holst
Hva er egentlig en barnevennlig ferie?
ILLUSTRASJONSFOTO/Inga Holst Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Familien ville reise til et barnevennlig sted og valgte seg Marina Cap like ved Sousse. Vel fremme møter de et servicepersonale som de mener var lite imøtekommende ovenfor barna. Nå krever de penger tilbake, men er det så enkelt?

Barnevennlig?

Det vesle reiseselskapet med Tunisia som spesialitet, Detur, arrangerte reisen. De sier at Marina Cap normalt ikke selges som et barnevennlig feriested, men mener likevel at stedet er egnet for barnefamilier:

-Detur har hatt flere barnefamilier på Marina Caps leiligheter i hele vinter, og har ikke fått en eneste klage på de punktene de misfornøyde klagerne nevner.

Klagerne ble tilbudt å skifte hotell mens de ferierte i Tunisia, men takket nei til dette tilbudet. Forbrukertvisten blir sendt til behandling i Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser.

Nemndas dom

Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser behandler cirka 300 tvister mellom charterselskaper og misfornøyde turister. I denne saken tar nemnda utgangspunkt i pakkreiselovens § 6 – 1: En pakkereise er mangelfull når den avviker fra det som er avtalt. Samtidig peker nemnda på at den reisende plikter å sette seg inn katalogens opplysninger. Med denne loven i ryggen mener nemnda at det ikke finnes noe som taler for at barnefamilien bør innvilges erstatning. Det er ifølge nemnda heller ingenting som taler for at ikke Marina Camp skulle være egnet for familier med barn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer